Инфо

3. август 2023.3. авг 2023.
М. Познановић (фото: САС фб страна)

М. Познановић (фото: САС фб страна)

АТЛЕТИКА: СЕНИОРСКО ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ

Пет одличја

Овдашња атлетика представљена кроз осам учесника. Познановић двоструки шампион. Чајић и Росић вицешампиони
У финишу атлетске сезоне на отвореном, бадовиначка и шабачка атлетика су освојиле пет медаља заједно на Првенству Србије за сениоре. Милица Познановић (АШК Темпо) донела је кући два злата, постала је шампион Србије у бацању диска, а потом и кугле. Диск је добацила до даљине од 50 метара и девет милиметара, док је за злато била довољна дужина кугле од 13,60 цм. Из истог клуба Наташа Перовић је осма на 100 метара, Лука Михаиловић 12 на 400, док у трци на 100 метара није ушао у финале.

Спринт је добио два вицешампиона. Милан Чајић је одбранио сребро из Крушевца претходне године. Висина од 360 цм у скоку мотком донело му је друго место, док је у истој дисциплини Никола Росић освојио бронзу (260 цм). Никола Росић је себи и свом клубу „Спринт“ донео и једно сребро. У својој примарној дисциплини, копљу, имао је хитац од 62,08 што је други резултат Првенства. Спринт је представљао и Дејан Росић, четврти у скоку мотком и осми у бацању копља. Клуб из Бадовинаца је имао и три представника у ходању на 5 км.

Н. Росић (фото: САС фб страна)


Ходачи за „историју“
У атлетској дисциплини са олимпијским педигреом ове године није било трке за даме, пријавиле су се само две атлетичарке, а четири пријављена сениора у мушкој конкуренцији омогућила су да дисциплина буде органозована. Девојке су ходале ван конкуренције, што значи да се резултат признају, не и пласман. Шест учесника је било на старту. Два такмичара су одустала током трке, Радивојевић и Ђинић (оба Спринт), док су двојица успела да заврше, бар су тако мислили сви присутни. Најпре је кроз циљ прошао Душан Благојевић (Спринт), а иза њега млади Милош Средановић (Сурчин). Ипак, након исходаних 5 км у врло тешким условима главна судиница је проценила да најпре један, а потом и други заслужују дисквалификацију и сачекала је да пређу линију циља како би показала црвени картон. Никоме није био јасан разлог, судиница није била расположена да објасни такмичарима, нити тренерима. „Историја“ је исписана, дисциплина, тешка и захтевна органозована, победника нема!

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa