Инфо

7. септембар 2023.7. сеп 2023.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Асфалтирање пута у Месној заједници Синошевић

Инвестиције за останак младих

Наставак асфалтирања докле год временски услови дозвољавају. Деоница у дужини од 1.100 метара први пут добила асфалт. Путна инфраструктура и инвеститор улог у останак младих у Синошевићу
Деоница пута у засеоку Лободер у Месној заједници Синошевић асфалтирана је у дужини од 1.100 метара, ширине коловоза од пет метара. Реч је о путу који спаја поменуту Месну заједницу и Месну заједницу Заблаће. До сада, према речима мештана, није био асфалтиран.

Побољшавање путне инфраструктуре је важан део планова Градске управе и док су временски услови повољни машине ће бити на терену и асфалтирати на сеоском и градском подручју нагласио је градоначелник Шапца др Александар Пајић.

-Осим мештана којима је ово неопходно за свакодневно функционисање, боља путна инфраструктура је важна и због велике инвестиције која је дошла у Синошевић, компаније „Златни плод“ која улаже око 16 милиона евра у свој погон где ће се запослити људи из Синошевића, Накучана, Волујца и свих околних места у Поцерини. Радимо у Синошевићу, али су машине „Југокоп Подриња“ и у Криваји, Букору, Касарским ливадама, након Синошевића прелазе у Варну, дакле интензивна путна сезона је пред нама и трудићемо се да максимално искористимо повољне временске услове док буду трајали. Важно је да испунимо све оно што смо обећали и драго ми је када у селу видим много деце и младих људи којима желимо да пружимо услове да остану на селу и баве се пољопривредом – рекао је градоначелник.
Ово је пут који до сада никада није био асфалтиран и ово је изузетно важно посебно за све оне који овде имају куће, домаћинства, имања, напомиње председник Савета МЗ Синошевић Никола Дамњановић.

- До сада је пут посипан каменом, сада први пут има асфалт. Срећни смо због пута, због помињаног производног погона, јер надамо се и желимо да млади остану у свом селу и да имају могућност да раде и живе у њему. Када сам ја био млад желео сам то, али није било реално, надам се да ће садашња деца имати све услове, када буду одлучивали, да остану овде, у свом селу, да живе, граде породицу и привређују – рекао је Дамњановић.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa