Инфо

7. септембар 2023.7. сеп 2023.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Подршка ђацима и њиховим породицама

Председник Општине Богатић Милан Дамњановић уручио поклоне првацима

Локална самоуправа је издвојила милион и 700 хиљада динара за ранчеве са школским књигама. За набавку књига и поклон честитку за сваког ђака првака од 8.000 динара опредељено је милион и 656 хиљада динара из општинског буџета
Председник Општине Богатић Милан Дамњановић обишао је у петак Основну школу „Мика Митровић“ и уручивши им ранчеве са школским књигама првацима пожелео срећан почетак школске године. Локална самоуправа је издвојила милион и 700 хиљада динара за ту намену. За набавку књига и поклон честитку за сваког ђака првака од 8.000 динара опредељено је милион и 656 хиљада динара из општинског буџета.

Бољи услови у школама
Општина Богатић низом активности настоји да побољша услове за школовање ђака, како би допринела да се настава одвија у што бољим условима, а ђаци буду што усредсређенији на учење, рекао је Дамњановић.
-У Дубљу смо проширили просторије за предшколце и полудневни боравак. Такође ћемо оспособити још једну учионицу која ће се користити, чиме школа стиче услов за једносменски рад. Вртић у Бадовинцима смо реновирали и довели у пристојно, функционално стање. У сарадњи са Министарством за локалну самоуправу ћемо спремити пројектну документацију у буџету за следећу годину проширити вртић у Бадовинцима. Желео бих да истакнем да је програмом и планом рада Савета за безбедност саобраћаја за ову годину урађена комплетна пројектна документација и на свим општинским путевима поред школе, урађена зона школе- односно хоризонтална и вертикална сигнализација која подразумева лежеће полицајце, знакове за успорење и зоне школе. Подигли смо ниво безбедности за ученике. До краја године ћемо у Бановом Пољу, Црној Бари и надамо се Глоговцу урадити паркинг испред школе- нагласио је Дамњановић.


-Пратећи политику наше државе, Владе и председника, оријентисану на помоћ породицама и непрестано излажење у сусрет у свакој ситуацији, Општина Богатић ове године је први пут определила средства и купила књиге за све ученике првог разреда на територији општине. Издвојили смо око милион и 700 хиљада динара. Сваком прваку смо определили по осам хиљада динара у новцу да бисмо што више могли да помогнемо буџет сваког родитеља на почетку школске године у овом моменту кад је највећи удар на кућни буџет. Трудићемо са да наставимо са оваквим акцијама и помогнемо породицама и ђацима, да им олакшамо и омогућимо што боље школовање и услове у школи- истакао је Дамњановић.

Директор школе Милорад Ерцеговчевић навео је да се од ове године уводе новине, што укључује једносменски рад, појачана дежурства у циљу веће безбедности ученика и забрану употребе мобилних телефона.

Фото: Глас Подриња


-Изазови једносменског рада су велики, али смо доносећи ту одлуку мислили највише о безбедности ученика, да не мењају смене, што је за њих врло непрактично. Ову одлуку подржао је Савет родитеља једногласно, као и Школски одбор. У ноћним сатима, поготово у Баново Поље, деца од петог до осмог разреда враћала су се кући у пола девет увече у зимским месецима, што је веома касно. Ове године забрањена је употреба телефона, како бисмо се борили против вршњачког насиља и радили на помоћи, пружању подршке и решавању конфликата међу ученицима. Појачано је дежурство на два- три наставника на сваком нивоу школе током читаве године, ту су и дежурни полицајаци испред школе- подвукао је Ерцеговчевић, додајући да имају довољно наставног кадра, те да су једна од ретких школа која има чак три стручно оспособљена наставника математике.

Основну школу „Мика Митровић“ похађа 640 ђака, од чега је укупно 69 првака, са издвојеним одељењима. Са председником општине, у обиласку школе, био је и његов помоћник Никола Тошић.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa