Инфо

7. септембар 2023.7. сеп 2023.
www.macvainfo.rs

www.macvainfo.rs

Велики број учесника

Одржана девета бициклијада „Бициклом кроз Мачву 2023“

Окупило се око 500 бициклиста. Покровитељ манифестације је Општина Богатић
Девета традиционална бициклијада „Бициклом кроз Мачву 2023“ окупила је у недељу око 500 бициклиста који су се кретали рутом Богатић- Клење- Очаге, а вожња је обухватила дужину од 35 километара. Кренули су са паркинга поред зграде Општине Богатић, која је и покровитељ манифестације. Велики број учесника показао је да здраве стилове живота негују све генерације, те да је многима управо бицикл омиљено превозно средство.

www.macvainfo.rs


На платоу поред зграде Општине Богатић први пут одржана је трка гуралицама за најмлађе, а учествовала су деца до пет година старости. За победнике у тим дисциплинама и најмлађе обезбеђене су награде, као и за остале такмичаре.

Током паузе у приватном етно домаћинству у Очагама уживали су у традиционалним мачванским листићима и одржана су традиционална такмичења у три дисциплине- најбржа и најспорија вожња између чуњева и вожња спретности. Победницима су уручене медаље. Поред такмичења, обезбеђена су два бицикла capriolo, а у наградној игри учествовали су млади до 18 година. Награде су отишле и руке најмлађег, најстаријег и учесника из најудаљенијег места, као и медаља и пакет за најбројнију породицу на бициклијади.

www.macvainfo.rs


Осим деце, најбројнији су били заљубљеници у двоточкаше, рекреативци, професионалци из Београда, Обреновца, Новог Сада, Инђије, Руме, Сремске Митровице, као и Шапца. Идеја организационог одбора је да у току године неколико пута викендом у мањим групама на локалу организују вожње, као припрему за главно спортско дружење тог типа у Мачви и окружењу.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa