Инфо

21. септембар 2023.21. сеп 2023.
Монструм са фураданом на слободи
ШЕСТ ПАСА ОТРОВАНО НА ХИПОДРОМУ

Монструм са фураданом на слободи

Колики је ниво свести онога ко је ово урадио јасно је и по томе што није помислио да се и неки коњ може отровати, ако му већ пси ништа нису вредели. Само дан касније волонтери Прихватилишта пријавили су да је отров бачен и у парк код Соколског дома. Чувајте своје, али и напуштене животиње. Монструми су међу нама
Шест умиљатих, питомих, вољених паса, отровано је пршле седмице на Шабачком хиподрому. Један од њих био је власнички, а осталима су бринули људи који раде на хиподрому.

Мачке које су ту живеле нису од тада виђене, па се верује да су се и оне отровале.

Пси су отровани фурадом, изузетно отровним пестицидом чија продаја је забрањена на нашем тришту. Користио се за тровање глодара и то у строго контролисаним условима, закопавањем у земљу, јер у случају да се леш отрованог глодара нађе на површини земље отров би деловао и даље, на све у ланцу исхране.

Пси су отровани фурадом, изузетно отровним пестицидом чија продаја је забрањена на нашем тришту. Користио се за тровање глодара и то у строго контролисаним условима


Овај отров одговоран је што је одређени број заштићених врста птица у нашој земљи доведен до скорог потпуног истребљења. Само један грам довољан је да убије одраслог човека.

По пријави Удружења за заштиту паса “Право на живот“ и власника пса, на терен су изашли полиција, ветеринарски инспектор, зоохигијена.

Колики је ниво свести онога ко је ово урадио јасно је и по томе што није помислио да се и неки коњ може отровати, ако му већ пси ништа нису вредели.

Само дан касније волонтери Прихватилишта пријавили су да је отров бачен и у парк код Соколског дома.

Чувајте своје, али и напуштене животиње. Монструми су међу нама.

Уколико видите да неко баца отров пријавите.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa