Инфо

12. октобар 2023.12. окт 2023.
Фото: Приватна архива

Фото: Приватна архива

Представљена хуманитарна организација

Фондација „Баланс“- за право на достојанствен живот

Током дружења са најмлађима и поделе пакета хуманитарне помоћи директорка Ана Вучинић поручила је да верује да сви заједно могу допринети бољем друштву у целини.
Фондација „Баланс“, која има за циљ помоћ и подршку људима из осетљивих категорија друштва, организовала је у петак у својим просторијама, у улици Вука Караџића 1, дружење са најмлађима на коме је представила своју делатност.

Помоћ осетљивим друштвеним групама
Присутни су уживали у занимљивом програму уз маскоту, музику, слаткише и поклоне. Подељени су и пакети хуманитарне помоћи који су садржали одећу, обућу и играчке, са намером да олакшају живот онима којима је то потребно.

„Фондација „Баланс“ је хуманитарна, невладина организација која делује без политичких афилијација и без профита. Наша основна сврха је пружити подршку и помоћ особама које се налазе у осетљивим друштвеним категоријама. Својим богатим искуством и стручним знањем, чланови наше фондације верују да могу допринети бољем друштву у целини“, подвукла је директорка Ана Вучинић, мајка двоје деце, осамнаестогодишње Марине и једанаестогодишњег Јована. Њен професионални развој је, како је истакла, дубоко личан, јер је и сама мајка детета које болује од ретке болести, што је изнедрило дубоку емпатију и разумевање за сва осећања, проблеме и тешкоће са којима се људи из социјално осетљивих категорија друштва суочавају.

Фото: Приватна архива


Заједничким напорима можемо више
-Оно што мисију наше фондације чини посебно вредном јесте наша посвећеност хуманитарној помоћи. Позивамо све грађане да подрже наш рад, јер верујемо да заједничким напорима можемо постићи много више. Ваша подршка је од суштинског значаја, како бисмо наставили да пружамо помоћ и остварујемо позитиван утицај на заједницу- поручила је Вучинићева, која је дипломирала психологију на Филозофском факултету у Новом Саду и од 2013. године ради на одељењу психијатрије у Шапцу.

Упоредо ради и као психолог у Дому здравља „Здравље плус“, те као стручна сарадница од 2014. године пружа професионалну асистенцију особама са инвалидитетом у предузећу за запошљавање и професионалну рехабилитацију особа са инвалидитетом „Novitas Consult“ d.о.о Шабац. Активно је допринела заједници и као председница управног одбора удружења „Да будемо сви једнаки Шабац“. У том периоду, била је аутор и извршилац бројних пројеката. Њене различите активности и хуманитарне акције имале су за циљ да помогну и промовишу инклузију и право сваког човека и детета на достојанствен живот.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa