Инфо

26. октобар 2023.26. окт 2023.
Фокус на пољопривреди
ОДРЖАНА 10. СЕДНИЦА САВЕТА ЗА ЕКОЛОГИЈУ И ЗЕЛЕНУ ЕКОНОМИЈУ

Фокус на пољопривреди

ФОКУС НА ПОЉОПРИВЕДИ
На десетој седници одржаној у среду у Градској кући, Савет за екологију и зелену економију града Шапца усвојио је предлог мера за унапређење пољопривредне производње, као и стварање амбијента за останак и повратак младих у сеоско подручје.

- Такође, један од фокуса је паљење стрништа, што је велики проблем. Имамо два предлога. Један је да се законски уведе заоравање жетвених остатака, а други да се паљење стрништа стави у надлежност пољопривредног инспектора, нагласио је Стефан Павловић, члан Одбора за пољопривреду .
Усвојени су и предлози у вези са еколошком едукацијом деце и омладине, као и промоцијом рециклаже кроз прикупљање пластичних чепова.

- Реч је о еколошкој едукацији деце у основним школама из области решавања проблема паса луталица коју ћемо спровести заједно са Удружењем Право на живот. Такође, одлучено је да се промовише рециклажа кроз прикупљање пластичних чепова. Припремићемо посебне кутије и поставити их у јавним установама где ће наши грађани имати прилику да одложе чепове који ће бити коришћени за набавку инвалидских колица и ортопедских помагала за децу и одрасле из Удружења Да будемо сви једнаки, које ће бити партнер на овом пројекту, истакао је градски одборник Дејан Павловић.

С обзиром да је ово завршни састанак у овој, усвојен је и план рада за наредну годину.
М.Ф.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa