Инфо

26. октобар 2023.26. окт 2023.
Разиграна фузија стилова
23. ИНТЕРНАЦИОНАЛНИ ШАБАЧКИ BLUES&JAZZ ФЕСТИВАЛ

Разиграна фузија стилова

Сачуваће срце и душа утиске и зато нико не мисли о томе да ће ускоро почети најдужи период чекања до наредног Фестивала. Још енергија вибрира, још музика царује и расположење је као на почетку. Иза једног ћошка, иза два хола станује још једна јединственост и још један залогај естетског окрепљења.
Нема лаганог почетка, од првог такта почиње фанк штимунг...

Искусни новосадски тромбониста Немања Златарев окупио је састав који представља истинску коалицију FunktastiCoalition уметника посвећених различитим жанровима, али који се разумеју савршено на сцени стварајући јединствен спој различитости. Њихов наступ је махом базиран на ауторским композицијама. Њихов језик је фанк, плесни грув, а потпси су фузије фанка, џеза, латино и поп музике.

Док трећа деценија XXI века све силније гази, они доносе шетњу и прошлим временима. Овде и сада на таласима музичког времеплова ноте воде до џез и фанк сцене седамдесетих, осамдесетих, сигурно усмеравају кроз скорашње и пређашње декаде, не заборављајући ни савремене токове.

Могу вам сви чланови детаљно говорити о фестивалима у Србији и окружењу, на сваком су наступали, остали драги пријатељи и становници слуха свих пристуних. Наклон, дуг аплауз, крај...

Уметност настане у нашој димензији, а потом се пресели у неке даље универзуме вечности где траје заувек, онаква каква је била у тренутку када се као инспирација претворила у дело. Музици као форми уметности је удобно и лепо, али опет сврати до нас, стигне до површине где је добила облик. Док одлазе, посетиоци не носе жал. Аустрија, Италија, Француска, Београд, Нови Сад су добили нове асоцијације. Звук који се уселио у њих неће потпуно нестати никада. Важно је у животу препустити се, а музика ће знати када да се огласи, када да шапне, загрли, утеши, подстакне.
Д. Б

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa