Инфо

23. новембар 2023.23. нов 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Средства прикупили на продајној изложби ПУ „Наше дете“

Малишани из вртића „Младост“ подржали Николину борбу за оздрављење

У оквиру Дечје недеље, под слоганом „Велико срце деце Србије“, а акцији су се накнадно придружили родитељи, баке и деке
Да човек, када има здравље, има све, схватили су малишани из вртића „Младост“ који су пожелели да другару који се бори за оздрављење помогну симболичном донацијом. Прикупили су је на продајној изложби Предшколске установе „Наше дете“ и заједно са цртежима које су посебно за ту прилику нацртали уручили је у петак у просторијама вртића малом Николи Милошевићу.

Саосећајност се учи
-Генерација предшколаца, 2022/2023 година, током једног разговора о саосећајности, схватила је да смо живи, здрави, срећни и да имамо све услове за леп боравак и рад у вртићу. Дошли су на идеју да симболичну суму новца дају неком детету коме је преко потребан ради лечења. Исти тај разлог има и ова група предшколаца у вртићу „Младост“. У оквиру Дечје недеље, под слоганом „Велико срце деце Србије“, продајом својих продуката садили су чуваркуће и осликавали каменчиће. Нашој акцији су се накнадно придружили родитељи, баке и деке, што је знатно увећало нашу суму. Ми, васпитачи из ПУ „Наше дете“, причамо о саосећајности са жељом да буде све више присутна, а не обрнуто, као што је данас у свету. У сарадњи са родитељима гледамо да деца изграде здраву и комплетну личност, а да пре свега и изнад свега буду добри људи који ће имати осећај за друге и знати да им на адекватан начин помогну када је потребно- истакла је васпитачица Бојана Мраовић.



Мајка девојчице Андрее која се укључила у акцију Мирјана Гатић навела је да верује да је допринос родитеља кључан како би деца била саосећајна када су у питању њихови вршњаци чије је одрастање отежано животним околностима.

-Мислим да су родитељи највећа подршка и највећи фактор у одгајању и васпитавању деце. Ја њих васпитавам од самог рођења да помажу другима, воле друге, поштују их, помогну увек кад могу. Они су све одрадили у вртићу, били смо на изложби, све се лепо завршило. Захваљујемо се васпитачици што је прихватила Андреин предлог, помогли смо девојчици, сад помажемо једном дечаку. Мислим да деца то осећају и да је овај чин показао да је усвојила све о чему смо разговарале- сматра она.

Подршка је важна
Шестогодишњи Александар Ристић поручио је: „Ми смо живи, здрави, прави, имамо све у вртићу. С друге стране, постоје деца којој треба помоћи“, а његов другар Стефан Пантелић сагласио се с њим и додао да је срећан што може да помогне другару који се бори да оздрави.

Мирјана Милошевић, мајка дечака Николе, била је посебно дирнута поступком деце. Никола је рођен као здраво дете и у породилишту добио оцену девет, али му је седми дан по доласку из болнице прокрварио пупак, што је проузроковало каснију хоспитализацију на Институту за мајку и дете и отворило питање да ли ће преживети.

Сви могу да помогну
Сви људи хуманог срца могу помоћи Николи слањем СМС поруке са бројем 110 на 2407 (цена поруке је 200 динара, ПДВ се не наплаћује) или уплатом на жиро рачун. Уплате за помоћ у лечењу могу се извршити и на динарски и девизни рачун корисника и путем Е-донирај, интернет плаћањем платним картицама из целог света, као и преко PayPal-a.
Динарски рачун:
160-6000001465625-87
Девизни рачун:
160-6000001467431-04
IBAN:
RS35160600000146743104 SWIFT/BIC: DBDBRSBG
Све информације налазе се на линку:
https:/www.fondacija.rs/sr/korisnik/320/pomozimo-nikoli-za-lepsi-zivot


-Од живота или смрти га је делило 15 дана. Срећом, успео је да се избори, али је преживео јак облик сепсе, што је оставило последице на централном делу мозга. Наш живот је од тада свакодневна борба, иако је он весео и пркоси изазовима које носи његов здравствени проблем. Сад ће четири године, боримо се да научи да седи, што терапијама, што матичним ћелијама, што вежбама, улажемо стварно много труда како би могао да буде као његови вршњаци- испричала је Мирјана.

Борба је тешка и неизвесна, али увек је човеку лакше када зна да није сам. А малишани из „Младости“ показали су му да није, а некад је то сазнање сасвим довољно за неодустајање. Подршка је важна, а то је лекција којом ови „мали људи“ уче „велике“.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa