Инфо

30. новембар 2023.30. нов 2023.
М. Гавашелишвили (фото: РК МП Елискир)

М. Гавашелишвили (фото: РК МП Елискир)

РУКОМЕТ: СУПЕР ЛИГА

За наставак серије

Синоћ у Зрењанину. Металопластика отпутовала у Финску на реванш. Преостала још два меча пре дуже паузе на домаћој сцени. Циљ две победе
Динамо је одлична екипа, али је постао „редовна муштерија“ шабачке Металопластике. Шести узастопни пут у званичним дуелима Металопластика у дербију је боља од њих, сада још убедљивије и овај меч је потврда да је у овом тренутку Металопластика после Војводине најквалитетнија у Србији. Меч је читавим током био лишен неизвесности и домаћи су знали како да га воде до циља.

Финци јесу у фокусу, интензивно сви размишљају о реваншу, међутим синоћ је требало славити у Зрењанину како би се још мирније путовало у Скандинавију. У тренутку настанка текста ми не знамо исход, међутим, иако Пролетер има бољи састав од резултата, а Шапчанима фокус није у потпуности на њима, свакако је пут Зрењанина плава екипа отпутовала као апсолутни фаворит и неоспорно квалитетнији састав.

М. Паповић (фото: РК МП Елискир)


У Зрењанину је почео други део сезоне, а учинак од 11 победа и једног пораза је свакако врло добар на половини регуларног дела сезоне.

-Феноменалан меч смо одиграли против сјајног ривала какав је Динамо и мислим да смо имали фантастичну полусезону, све победе уз само један пораз. Не мислимо о учињеном, већ идемо даље. Циљ је да и до паузе остваримо све победе и нову календарску годину дочекамо са 13 победа у 14 кола и надамо се у осмини финала ЕХФ купа. Публика је наша потпора и надамо се да ћемо заједно до успеха – рекао је крилни играч Урош Симић.

МП Еликсир – Динамо (П) 31:26 (16:13)
Хала Зорка. Гледалаца: 1.000. Судије: Ковач (Косовска Митровица) и Милосављевић (Звечан). Седмерци: МП 5 (5), Динамо 4 (2). Искључења: МП 10, Динамо 12 минута.
МЕТАЛОПЛАСТИКА: Павковић, Додић 5 (2), Алиловић, Мирковић, Ф. Миловановић 2, И. Миловановић, Гавашелишвили 1, Арсић (12 одбранa, 2 седмерцa), Дамјановић, Павловић 5, Брајовић 7, Jовановић 4, Паповић, Петровић 2, Симић 4 (3), Дакић.


Шапачни после Финске, 11. децембра, имају дуел против Дубочице у Шапцу, један од дербија и на концу 2023. меч у Каћу 16. децембра.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa