Инфо

28. децембар 2023.28. дец 2023.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Сајам образовања у ЕШ Стана Милановић

Прилика за будуће бруцоше

Осма година реализације Сајма образовања. Више од 25 учесника. На штандовима и државне и приватне високе школе, односно факултети. Понуда за студирање у универзитетским
центрима и у Шапцу
Осам година Економска школа “Стана Милановић” организује Сајам образовања где будући студенти имају прилику да у директном контакту са представнцима високошколских установа сазнају информације у складу са својим интересовањима. У смирај 2023. године више од 25 акредитованих високих школа и факултета, државних и приватних представило је на штандовима могућности које нуди бруцошима.

Током претходних осам година, Сајам је напредовао, привлачио већи број учесника, а оно што је изузетно важно, не долазе само представници установа профила сродних онима који похађају ђаци у Економској школи, већ је спектар све шири, истичу представници школе организатора.

Фото: "Глас Подриња"


-Ове године имамо већим делом државне високе школе и факултете, али има свој представнике и део приватних установа. Колико имамо информација једнако је интересовања ђака и за једне и за друге, матуранти су заинтеерсовани и ван сектора економије, права и администрације и зато нам је драго да и са њима могу остварити непосредан контакт у својој школи - изјавила је Катарина Стојићевић, школски педагог.

Напосредни контак, брзи одговори на све недоумице су предности Сајма образовања.

-Није лако организовати одлазак на жељени факултет, доћи до информација том приликом и ми желимо да им то пружимо у познатом окружењу, то је идеја догађаја. Наравно, многи имају више опција, што додатно отежава одлазак и на овај начин је све једноставније - рекла је Јелена Рафаиловић, психолог Економске школе “Стана Милановић”.

Фото: "Глас Подриња"


Ђаци Економске школе су врло успешни на такмичењу у изради бизнис плана које организује Београдска банкарска академија и кроз сарадњу ЕШ Стана Милановић и ББА створена је спона две образовне установе која се исказује и кроз долазак Академије на Сајам.

-Важно нам је да личним контактом дођемо до сваког ђака, увек нам је драго када дођемо у Шабац, увек се лепо осећамо овде. Желимо да истакнемо оно што сматрамо својим предностима. Ми смо акредитовани за мањи број студената, посвећени смо сваком, наши студенти имају квалитетну стручну праксу, многи се запосле након тога, имамо врло висок просек студената који се запошљавају након праксе - Мила Кнежевић, маркетинг менаџер Београдске банкарске академије.

Фото: "Глас Подриња"


Међу државним факулететима који су се представили било је неколико оних који на први поглед програмом нису сродни профилима матураната Економске школе. Факултет политичких наука би се могао окарактерисати као један од њих.

-Економија је важан део градива многих предмета код нас, само што је то проучавање економије кроз политиколошки аспект и ту постоји сродност. Ми смо друштвени факултет, а економија у ширем смислу је и друштвена наука. Кроз историју много одличних студената ФПН, дипломаца и постдипломаца је завршило економске школе. Економија и политика иду једна уз другу и зато нам је важно да будемо ту - приближио је Марко Јолџић са Факултета политичких наука.

Фото: "Глас Подриња"


Ко не жели да напушта свој град, из емотивних, материјалних или неких других разлога, има прилику да настави студирање и у Шапцу, на појединим приватним и државних установама.

-На наша три одсека покривен је широк спектар области на којима организујемо студије. Као државна акредитована образовна установа имамо могућност уписивања студената на терет буџета и наравно самофинансирања. Пријемни је у Шапцу, предавања, испити такође, а како су у питању струковне студије, свима је обезбеђена и стручна пракса, део се реализује на локалном нивоу, али постоје за одређене смеровае праксе и ван границе, конкретно студенти гастрономије праксу реализују у хотелским ланцима у Црној Гори. Наши студенти имају право да конкуришу за стипендије, кредите, све што могу студенти у већим универзитетским центрима, наши студенти могу и у свом граду - појашњава др Јелена Јевтић са Академија струковних студија Шабац.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa