Инфо

1. фебруар 2024.1. феб 2024.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Програм у свечаној сали

Шабачка гимназија обележила Светог Саву

Свештенство Епархије шабачке обавило је црквени обред сечења славског колача, а затим је хор извео химну, чиме је почела свечаност овим поводом
Поетско- музичким програмом „Љубав, вера, нада“ у свечаној сали Шабачка гимназија обележила је у суботу школску славу, Светог Саву. Свештенство Епархије шабачке обавило је црквени обред сечења славског колача, а затим је хор извео химну, чиме је почела свечаност овим поводом.

Фото: "Глас Подриња"


-Ученици од првог до четвртог разреда припремили су диван музичко- поетски програм. После сваке драмско- поетске реплике имали смо хорску песму која одговара теми програма. Акценат је на томе да негујемо и пропагирамо хришћанске особине попут оних које је пропагирао и Свети Сава. Ми као професори и колектив Шабачке гимназије настојимо да те хришћанске особине негујемо у образовању- рекла је професорка српског језика и књижевности Ивана Исаиловић.

Фото: "Глас Подриња"


Само оно што је у Богу укорењено траје
Све што имамо, све чиме се поносимо и све што је наше јесте Светим Савом настало и утемељено, поручио је старешина Саборног храма протојереј- ставрофор Станко Тривуновић.

-Свети Сава је веома добро знао где тај темељ треба поставити, а то је у Христу, у Господу, у Богу нашем. Само оно што је у Богу укорењено траје кроз време и има живот вечни. Па и ми, поучени примером Светог Саве, да се учимо у вери, у нади, у љубави да истрајемо, да и ми заслужимо оно што је живот вечни. Нека вам је срећна и Богом благословена крсна слава и дај Боже у овоме дивноме училишту да још много година и лета у радости овог дивног светитеља величамо и славимо, а његовим молитвама благи Господ био на помоћи свима који у овом училишту уче и оне који их уче. Нека вам је срећно и Богом благословено- истакао је протојереј- ставрофор Станко Тривуновић.

Фото: "Глас Подриња"


Животом исписана књига непролазних вредности
Директорка Шабачке гимназије Маријана Исаковић захвалила је присутнима што су увеличали прославу. Међу званицама су се нашли и гости са Конфуцијевог института, као и директор ДПС „Класа“ Драган Поповић, који је и покровитељ и домаћин славе.

-Ово је дан који посвећујемо нашем свецу заштитнику, Светом Сави. Једна од најлепших српских особина је саборност, жеља да се окупимо, радимо и славимо, понекад и другујемо заједно. Сваки дом приликом таквих окупљања постаје мали храм чије темеље чврсто држе љубав, вера и нада, ћерке божанске мудрости Софије, којима данас посвећујемо наш сценски приказ. У дому, „кући старој“, хиљаде младих људи расле, шириле крила и кретале у свет. Овде су млади људи васпитавани да буду добри, вредни, поуздани и поштени, да уче и сваког дана се усавршавају, као и њихови професори. Баш тако је поповедао Свети Сава. Светосавски пут је дар, обавеза. Свети Сава је исписао својим животом књигу непролазних вредности у свим временима, а ми смо дужни да је увек изнова ишчитавамо- поручила је директорка Шабачке гимназије.
Д.Д.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa