Инфо

1. фебруар 2024.1. феб 2024.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Млади ствараоци у Културном центру

Љубав према уметности

На осмој Светосавској изложби школе цртања и сликања јавности су представљени радови полазника школе др Драгана Марковића Маркуса настали током протеклих 12 месеци. Како је истакнуто на свечаном отварању поставке, у Галерији Културног центра, заступљене су различите ликовне технике, као и уметничке визије младих Шапчана.

-Задовољство је видети да је број деце и младих све већи из године и годину, те и сарадња Културног центра и професора Марковића траје скоро деценију. Уметност нас спаја и оплемењује – поручила је историчарка уметности Соња Петровић Јагић.

Драган Марковић наводи да је изложба круна годишњег рада, те да је и квалитет приметан.

Фото: "Глас Подриња"


-Радити са децом је изузетно. Она су талентована, заинтересована, креативна, радознала и паметна. Мој задатак је да њихову креативност усмерим, да им будем поршка и да заједно истажујемо. Верујем да им је важно да имају слободу у стварању – рекао је Марковић и указао на значај подршке и сарадње са родитељима.

-Хвала родитељима који су подршка. Са децом треба озбиљно, али пажљиво радити како би резултати били видљиви. Имамо срећу да родитељи полазника разумеју њихове уметничке потенцијале, жељу за стварањем, без обзира да ли ће им уметности бити животни позив, или не.

На свечаном отварању додељене су и награде са конкурса Паја Јовановић који организује Културни центар Вршац.

Заинтересовани постваку могу погледати до 2. фебруара.
М.Ж.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa