Инфо

1. фебруар 2024.1. феб 2024.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Изложба у Библиотеци шабачкој

Светли и обасјава

Конкурс Библиотеке шабачке је био намењен ученицима од петог до осмог разреда који похађају школу на територији града Шапца. „Ове године су дечја ликовна остварења била надахнута песмама „Савин монолог“ Десанке Максимовић и „Свети Сава“ Јована Јовановића Змаја“
У оквиру изложбе „Свети Сава, светли и обасјава“ у Библиотеци шабачкој су приказани радови са 2. књижевно-ликовног конкурса инспирисаног ликом и делом овог великог српског светитеља и просветитеља.

Конкурс је био намењен ученицима од петог до осмог разреда који похађају школу на територији града Шапца. „Ове године су дечја ликовна остварења била надахнута песмама „Савин монолог“ Десанке Максимовић и „Свети Сава“ Јована Јовановића Змаја“, саопштили су из rадског храма књиге.

Награђени ученици:
Јана Ралић, Наталија Марковић, Теодора Михаиловић 6-2, ОШ „Јанко Веселиновић“ Наставник: Радмила Бајић -награда;
Ања Жикић 5/3; ОШ „Јанко Веселиновић“, Шабац; наставник: Радмила Бајић – награда;
Богдан Марковић 6-5, ОШ „Николај Велимировић“ Шабац, ИШЈ Добрић, наставник: Јелена Живановић – награда;
Теодора Сакић 5. разред; ОШ „Ната Јеличић“ Шабац, наставник: Митар Бајић – специјална награда.


-Срећни смо што је богата књижевна традиција везана за Светог Саву живи и кроз ликовне радове наше деце. Око 200 радова је пристигло на конкурс, а одабрано је 36 радова за излагање. Селекција је била веома јака, а на изложби посетиоци могу погледати и радове ученика из ОШ „Свети Сава“, Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју и са радионице зимског распустилишта – истакла је Александра Ердевички Томић из Библиотеке шабачке. На свечаном отварању додељене су три равноправне и једна специјална награда.

Награђени наставници:
Радмила Бајић, ОШ „Јанко Веселиновић“ Шабац; Јелена Живановић, ОШ „Николај Велимировић“ Шабац, ИШЈ Добрић; Чедомир Туцић, ОШ „Краљ Александар Карађорђевић“, Прњавор и ОШ „Мајур“ Штитар.


Фото: "Глас Подриња"


У жирирању изложбе су учествовале чланице Савета галерије Библиотеке шабачке – Татјана Марковић, Соња Петровић Јагић, Мина Ступар и Кристина Алексић.

Поставка је отворена до 14. фебруара.
М.Ж.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa