Инфо

22. фебруар 2024.22. феб 2024.
Фото: "Глас Подриња"

Фото: "Глас Подриња"

Изложба Шабачке фотографске задруге у Културном центру

Слобода у објективу

17 аутора, 53 рада приказана су на изложби у Галерији културног центра у Шапцу. Господин Милан Марковић, мајстор фотографије Фотографског савеза Србије одабрао је радове за излагање
Чланови Шабачке фотографске задруге већ 16 година своје радове представљају шабачкој јавности кроз поставку у Галерији Културног центра. На изложби су приказана 53 рада од 17 аутора, а заинтересовани могу до 4. марта погледати необичне и инспиративне тренутке ухваћене оком фотоапарата.

Фото: "Глас Подриња"


Председник ШФЗ Владимир Ђинић истиче да су посебно поносни на континуитет и трајање.

-Из године у годину доносимо нове радове, те посетиоци изложбе могу видети фотографије са различитим темама. Нисмо желели да их условљавамо, те су сами предложили радове, а селектор изложбе господин Милан Марковић, мајстор фотографије Фотографског савеза Србије одабрао је радове за ову поставку. Посебно бих истакао серију фотографија са пејзажима, јер је он у Србији слабо цењен, али не мањег квалитета. Због тога препоручујем фотографије Владимира Мијаиловића – појаснио је Ђинић и напоменуо да је протеклих година доминација дигиталне фотографије.

Фото: "Глас Подриња"


-Скоро више нико не ради сатима системом, филм и мокри поступак. Ретки су они који то раде за своју душу.

Сарадња Кутлурног цента и ШФЗ траје више од деценију, те поставка фотографија отвара излагачку сезону поменуте установе културе.

Фото: "Глас Подриња"


-Фотографија је посебна врста уметности, али немамо често прилику да је видимо на изложбама. Велико је задовољство видети квалитетне радове и ауторе који имају дара. Драго ми је што су се уметници вратили и фотографији у боји, јер је протеклих година било знатно више црно-белих. Искрено верујем да је слобода кључ, те да она кроз објектив доноси посебни уметнички изражај - изјавила је историчарка уметности Соња Петровић Јагић.
М.Ж.Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa