Инфо

14. март 2024.14. мар 2024.
У. Савковић (фото: ФК Мачва)

У. Савковић (фото: ФК Мачва)

ФУДБАЛ: ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ

Оптимизам поново сија

Победа донела олакшање и повратак у плеј оф борбу. Јединство велики изазов. Финиш регуларног дела, мали распон међу тимовима
Гол Савковића осим што је естетски изузетан, скинуо је и велики терет с леђа играча Мачве. Доминација у другом полувремену је награђена на овај начин, а потом голом Пејовића потврђена за прву пролећну победу. Опасна зона је удаљена, а плеј оф није бодовно ближи, али јесте са становишта оптимизма.

-Играчи су својим радом заслужили више у ова четири кола и ова победа је награда за њих. Одмах се окрећемо даље, размишљамо о следећем ривалу и желимо да ово буде почетак успешног низа резултата – истакао је тренер Немања Глушица.

Н. Глушица (фото: Ј. Р.)


Јединство је уз Текстилац најпријатније изненађење. Вршац је прекинуо серију од пет мечева без пораза, али по табели слове за суперлигашке кандидате. Једном су поражени само на домаћем терену ове сезоне. Кваку Карикари је водећи стрелац лиге и први ас четврте екипе Лиге и по ефикасности. Уз њега опасан је и други интернационалац Ибрахим.

Мачва – Металац (ГМ) 2:0 (0:0)
Стадион Мачве. Гледалаца: 1.000. Гл. судија: Н. Петровић (Шајкаш); помоћници: Ловре (НС) и Лалуја (Црвенка). Стрелци: Савковић у 61. и Пејовић у 71. минуту. Жути картони: Сладојевић и Гочманац (Мачва); Жакула и Милошевић (Металац).
МАЧВА: Гочманац, Јовановић, Јевтић, Сладојевић, Савковић, Враштановић (Адамовић), Јововић, Новаковић (Ђорђић), Пејовић (Станојевић), Радуновић, Абдуллахи (Ристић).
МЕТАЛАЦ (ГМ): Јорданов, Јовичић, Бачкуља, Мирић (Гованни), Абах (Алексић), Булатовић, Дамњановић (Илић), Максимовић (Милошевић), Жакула, Мијаиловић, Арамбашић.



Мачва ће у Убу играти без голмана Гочманца, док ће у Јединству изостати Милановић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa