Инфо

23. мај 2024.23. мај 2024.
Три шабачке медаље
ТЕКВОНДО: АСТЕРИКС Е2 КУП

Три шабачке медаље

Ниш је недавно био важан град на европској теквондо мапи угостивши борце из целог света на Астерикс Е2 купу, међународном турниру високог ранга који се одигравао паралелно са традиционалним Астерикс купом. Троје шабачких представника, по један из сваког клуба, донели су одличја са Е2 надметања. Два су била златног, једно бронзаног сјаја.

Јана Лукић (Летњиковац) је у колекцији медаља пронашла место за још једно јуниорско злато. Представница Србије на Светском јуниорском првенству у октобру текуће године, била је најбоља у својој категорији, а пут до медаље водио је кроз победе над три ривалке. Након првог кола у коме је била слободна, победила је репрезентативку Грчке у четвртфиналу, Словенку у полуфиналу и на концу, у мечу за злато колегиницу из репрезентације.

Ј. Лукић (фото: ТК Летњиковац)


Никола Кљајић (Шабац) поново се попео на јуниорски трон. Као носилац је одмарао у првом колу. Меч за медаљу био је против такмаца из Немачке. Сигурна победа га је одвела у полуфинале на мегдан Молдавцу, а из бивше совјетске републике долазио је и ривал у финалу.
Оба репрезентативца Молдавије Никола је савладао за ново злато.

Н. Кљајић и Н. Савић (фото: ТК Шабац)


Матеа Лукић (Винер чиви) заслужио је кадетску бронзу. Медаљу је обезбедио против противника из Грке, у осмини и четвртфиналу. У одличном полуфиналу савладао га је ривал из Хрватске.

М. Лукић (фото: ТК Винер чиви)


На Астерикс купу медаље А категорије освојили су Немања Илић (Винер чиви), сениорско злато и Нина Савић (Шабац) пионирско злато. У Б категорији Коста Илић (Шабац) бронза.

Најновији број

13. јун 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa