26. oktobar 2017.26. okt 2017.
REALIZOVANA DONACIJA OD MILION EVRA
JAVNO-KOMUNALNO PREDUZEĆE „VODOVOD ŠABAC“

REALIZOVANA DONACIJA OD MILION EVRA

Javno-komunalno preduzeće „Vodovod Šabac“ kompletno je obnovilo vozno-tehnički park nabavkom kanalizacione cisterne kapaciteta 12.000 litara.
Zahvaljujući donaciji KFNj banke, nabavljeno je deset terenskioh vozila, dva bagera, dva kamiona i dve cisterne čime je kompletirana obnova voznog parka.
- „Vodovod“ je sada kompletno modernizovan i to na način da ćemo biti u prilici da našim korisnicima pružimo još kvalitetniju uslugu nego što je to bio slučaj do sada. Ono što je najvažnije je da ova medernizacija nije grad Šabac koštala ni dinar iz budžeta, već je kompletan posao realizovan donacijom KFNj banke i to u iznosu od skoro milion evra – izjavila je Daniela Lovrin Gavrilović, direktorka JKP „Vodovod Šabac“.
Prema njenim rečima, u okviru ove donacije kompletno je rekonstruisan Vodotoranj, prvi put od izgradnje, a u toku je izgradnja i rekonstrukcija crpne stanice „Metaloplastika“.
Poslednja pristigla cisterna u šabački vodovod je kanalizaciona cisterna koja je je proizvedena u domaćoj fabrici. Njena vrednost je 180.000 evra.
Kapacitet ove cisterne je 12.000 litara i takvu do sada u „Vodovodu“ nisu imali. Ona će im omogućiti da se napravi ozbiljan plan čišćenja svih kolektora u gradu. Do sada to nije moglo iz prostog razloga što su i cisterne bile stare, a i manjeg su kapaciteta. Na ovaj način biće rešen ozbiljan problem održavanja kanalizacione mreže u našem gradu.
N. K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa