26. oktobar 2017.26. okt 2017.
OMLADINA DEMOKRATSKE STRANKE

“RAZGOVOR SA MLADIMA”

Demokratska omladina Šapca organizovala je prvi u nizu “Razgovor“ sa mladima u Kulturnom centru.
Cilj ovog projekta, koji je Demokratska omladina najavila za period koji je pred nama, jeste uspostavljanje dijaloga sa mladim ljudima u našem gradu. Kako u DS kažu, važno je da mladi dobiju priliku da ispolje svoje mišljenje, naročito o pitanjima koja ih se direktno tiču.
Razgovori sa mladima koncipirani su tako da se, umesto uobičajnih političkih tribina, stvara atmosfera interaktivne diskusije, kako bi svi bili motivisani da se aktivno uključe u razgovor.
Zaključci prvog razgovora su, prema rečima Katarine Ruvidić, članice Omladine DS i odbornice u Skupštini grada, da mladi imaju negativan stav prema politici, prvenstveno zbog toga što svakodnevno svedoče tome da nestručni ljudi dolaze na vodeće pozicije u društvu, ali i zbog toga što se politika bavi njima, ali ih ne uključuje u procese odlučivanja.
- U prvom razgovoru sa mladima ustanovili smo da usled aktuelnih političkih dešavanja i anomalija u društvu, koje oni i te kako uočavaju, postoji veoma negativan stav mladih prema politici. Takođe, ne postoje strategije niti jasno definisane politike vezane za mlade, što kod njih izaziva neizvesnost u pogledu elementarnih stvari koje direktno utiču na kvalitet njihovog života, kao što su sistem obrazovanja, mogućnost zaposlenja... - istakla je Ruvidić. Ona ujedno dodaje da je pred DS veliki zadatak da animira mlade ljude da uzmu učešće u političkom životu grada ali i da sa druge strane stvori prostor da se njihov glas čuje.
- Neophodno je da se mladima stvori prostor za uljučivanje u politiku i procese odlučivanja jer uz mlade ljude dolazi i njima svojstven bunt i novi, drukčiji pogled na svet jer uvek traže i izazivaju promene – naglašava Ruvidić.
Razgovore sa mladima Omladina DS nastaviće i u narednom periodu uz otvoren poziv svim zainteresovanima da uzmu aktivno učešće. Shodno zaključcima koji budu proizilazili iz ovih razgovora Omladina DS odlučiće o daljim koracima koje će preduzimati.
N. K.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa