Berza

  • aero 800 ⚫ 0,00%
  • aven 1.250 ▲ 0,08%
  • enhl 500 ⚫ 0,00%
  • jmbn 5.105 ⚫ 0,00%
  • kmbn 2.540 ▼ -0,31%
  • kmbnpb 870 ▲ 8,75%
  • niis 551 ▲ 0,55%
  • rso1491 138,68 ⚫ 0,00%
  • vbse 2.700 ▼ -0,22%
(26. oktobar 2017.)
POŽAR U MAJURU

GORELE PROSTORIJE MESNE ZAJEDNICE

GORELE PROSTORIJE  MESNE ZAJEDNICE
Prostorije Mesne zajednce Majur u ponedeljak ujutru je zahvatio požar. Vatra je prvo izbila u mesari koja se nalazi u prizemlju, a zatim se proširila i na sprat. Brzom intervencijom vatrogasaca sprečene su veće posledice. Do zaključenja ovog broja “Glasa Podrinja” šteta još nije bila procenjena.
Pored oštećenja na mesari, izgorela je jedna prostorija na spratu. Ishod je mogao biti mnogo gori, jer se u prizemlju nalazi nekoliko lokala, a u neposrednoj blizini je i magacin sa bojama i lakovima. Takođe i telefonska centrala PTT nalazi se u prizemlju. Tavan i krov zgrade su od lako zapaljivog materijala – drveta, trske i rigipsa, pa je vatra lako mogla da zahvati kompletan objekat.
-Znamo da je u jednoj prostoriji šteta totalna. Tamo su stajali ormani sa sportskim trofejima. Pored toga, dosta je oštećena sala za venčanja i sastanke, ali od vode prilikom gašenja. Pravo stanje će se znati tek kada se skine krov. Trenutno u zgradu ulazimo samo na kratko, jer stalno otpadaju delovi plafona, pa ne možemo još ni da vidimo šta je sve stradalo. Na sreću, vatra nije zahvatila firmu gde su boje i lakovi, jer bi došlo do velike eksplozije sa ogromnim posledicama, kaže Gorica Jančić, sekretar MZ Jevremovac.
Vatrogasno-spasilačka jedinica Šabac brzo i efikasno je reagovala sa tri vozila. Poziv za pomoć dobili su u 6:56, a nekoliko minuta kasnije prvi vatrogasni kamion je bio na centru Majura.
-Odmah po prijemu dojave na lice mesta upućeno je jedno navalno vozilo sa četiri vatrogasca. Zbog specifičnosti ugroženog objekta, na mesto požara su odmah za njim poslata još dva vozila sa šest vatrogasaca i mobilisana je pripravna smena. Po stizanju na lice mesta zatečen je požar u razbuktaloj fazi koji je pored mesare zahvatio i deo sprata i krovne konstrukcije objekta. Intervencijom vatrogasnih ekipa požar je vrlo brzo lokalizovan i sprečeno je njegovo dalje širenje, kom je pogodovala činjenica da su krovna konstrukcija i tavanica na spratu od drveta, trske i rigipsa, tako da je postojala opasnost brzog zahvatanja vatrom kompletnog objekta. Tokom intervencije nije bilo povređenih građana ni vatrogasaca-spasilaca koji su učestvovali u gašenju požara, naveo je komandant Vatrogasno-spasilačkog bataljona Goran Stefanović.
Komandant bataljona je pohvalio sve učesnike u ovoj intervenciji, a posebno je istakao komandira Vatrogasno-spasilačkog odeljenja Rada Mitrovića. Požar je u potpunosti likvidiran u 9:55.
Policija je izvršila uviđaj, a uzroci požara će tek biti utvrđeni.
M.M.

Najnoviji broj

2. april 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa