26. oktobar 2017.26. okt 2017.
PENZIONERI, MLADI I ŽENE NAJUGROŽENIJI U SRBIJI
DUŠAN KOSTADINOVIĆ OTVORIO IZBORNU SKUPŠTINU DS U BEOGRADU

PENZIONERI, MLADI I ŽENE NAJUGROŽENIJI U SRBIJI

Demokratska stranka organizovala je u Beogradu Izbornu konferenciju Foruma žena, Foruma penzionera i Demokratske omladine.
Dušan Kostadinović, potpredsednik Izvršnog odbora DS i zamenik gradonačelnika Šapca, otvorio je Izbornu skupštinu i pozdravio učesnike i goste.
Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac ocenio je da su penzioneri, mladi i žene u najgorem položaju u Srbiji i dodao da DS ima plan kojim će njihov položaj biti popravljen već posle predstojećih beogradskih izbora.
- Moramo da pobedimo politiku koja podstiče odlazak mladih i taj plan podrazumeva kvalitetno obrazovanje, olakšice prilikom zapošljavanja, besplatne udžbenike, subvencije za decu čiji roditelji nisu uspeli da ih upišu u vrtić... Penzioneri su danas poniženi, jer moraju da čekaju u redovima u Domovima zdravlja ili kada kupuju „pecivo na akcijama“ kao i kada na pijaci odlučuju da li će da „kupe hranu ili lekove”. Ono što možemo da obećamo je da ćemo penzionerima vratiti penzije. Poražavajuće je da žene u 21. veku u Srbiji imaju manja prava od muškaraca i da su ugrožene od nasilnika. Danas je Srbija zemlja u kojoj žene imaju manja prava i kada treba da se zaposle uvek im se postavlja jedno pitanje više (nego muškarcima) a kada se zaposle plata im je manja. Suština politike DS je ista prava za žene, ista plata za isti posao, sklanjanje nasilnika iz porodica, kao i pomoć prilikom vantelesne oplodnje - rekao je Šutanovac.
Za potpredsednicu Foruma žena DS izabrana je Anđelka Petronić iz Šapca.
N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa