23. novembar 2017.23. nov 2017.
ŽENSKI FUDBAL

(ne)mirna pauza

Dame u kopačkama, odnosno fudbalerke u Srbiji završile su jesenje prvenstvene obaveze i nalaze se na odmoru do proleća. Činjenica da u Šapcu funkcionišu tri kluba, odnosno jedan u Dublju pokazuje da problema u kvantitetu ženskog fudbala na ovom području nema, a kvalitet je stvar pojedinačne procene i ambicija.
Najuspešniji je ŽFK “Mačva” Šabac koji je pre dve sezone nastupao u Super ligi, a ovu jesen je okončao na trećem mestu Prve lige Srbije (drugi rang). Posle dobrog starta, tri trijumfa i jednog remija u prva četiri kola, usledila su tri uzastopna poraza koja su uzrokovala pad. Mačva s osvojenih 10 bodva zaostaje dva za ekipom “Dubočice” i čak 11 u odnosu na vodeću “Šumadiju 1903”. ŽFK “Šabac” igra treći, najniži rang, odnosno Drugu ligu “Zapad” gde je na poslednjem petom mestu sa jednim remijem i pet poraza
Regionalni fudbalski savez (FSRZS) organizuje i Razvojnu ligu, takmičenje razvojnih selekcija u kome Mačvanski okrug ima čak četiri reprezenta. Najuspešniji je ŽFK “Savac” kome je maksimalan učinak od 24 boda doneo jesenju titulu. Najbliži pratilac “Sloga” (K) ima pet bodova manje. ŽFK “Šabac” je četvrti sa 10 bodova, dok je “Mačva” sedma sa 7. Za ligu je prijavljena i “Mačvanka” iz Dublja, ali ekipa nije odigrala nijedan meč i istupila je iz lige.
D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa