15. mart 2018.15. mar 2018.
NA DVA TOČKA PREKO PLANINE
NAJAVLjENO SPORTSKO LETO NA CERU

NA DVA TOČKA PREKO PLANINE

Prva zvanična trka na Ceru održaće se 2. i 3. juna, izjavio je Darko Radonjić, generalni sekretar Moto saveza Srbije. Šabački biciklista Saša Gajičić Najavio je održavanje ovogodišnje biciklističke trke za avgust
Kalendar ovogodišnjih sportskih takmičenja na planini Cer predstavljen je u ponedeljak u Gradkoj kući. Pored Božidara Katića, člana Gradskog veća na konferenciji za medije su govorili Slaviša Pavlović i Lazar Jahurić predstavnici “Cerero sporta”, Darko Radonjić, generalni sekretar Moto saveza Srbije i Saša Gajičić generalni sekretar Biciklističkog saveza Srbije.
Božidar Katić je istakao da je Cer jedna od ključnih tačaka kada je u pitanju turistička i sportska ponuda grada.
-Verujem da smo uradili mnogo kada je Cer u pitanju. Prošle godine smo na Ceru imali više posetilaca nego za poslednjih 50 godina najmanje. Kad se hoće, sve se može, istakao je Katić.
Slaviša Pavlović, jedan od osnivača Cerera sporta, zaljubljenik u Cer i, kako je Božidar Katić naveo, “naš najčitaniji pisac u Rusiji” istakao je da se u priču oko Cera uključio zbog želje za razvojem istine o našoj prošlosti. Cilj mu je da, pre svega stranci, vide jedan istorijski period, kao i lepote planine.
-Na Ceru ima mnogo toga da se kaže i pokaže. Ove godine se obeležava 100 godina od kraja Velikog rata. Uz sportske manifestacije, ići će i niz kulturnih događaja. Ja ću se truditi da pokažemo duh jednog vremena koje koliko je tragično toliko je i slavno, kao i duh naroda koji je u vreme najvećih teškoća najjači, rekao je Pavlović.
Lazar Jahurić zahvalio se medijima na promociji, a gradu Šapcu, MSS i BSS na podršci sportskih takmičenja. Naveo je da Cerera sport sa svojim partnerima planira ozbiljne sportske manifestacije, a pozivi će biti poslati i sportskim savezima u pojedinim evropskim zemljama.
-Plan za ovu godinu je da sporstka takmičenja podignemo na profesionalni nivo i radimo brendiranje trka. Prezentovaćemo planinu i kroz kulturne manifestacije. Planiramo vađenje planine Cer iz ništavila u kom je bila decenijama, rekao je Jahurić.
Prošle godine na Ceru je organizovana probna moto trka u disciplini jard enduro. Ovakve trke su veoma atraktivne, a kako je ova izazvala jako veliko interesovanje, kako takmičara tako i gledalaca, ove godine je uvrštena u kalendar MSS.
-Prva zvanična trka na Ceru održaće se 2. i 3. juna. Takmičari će početi da dolaze već u petak, u trci u subotu će zauzimati pozicije za takmičarsku trku u nedelju. Ta trka će trajati tri, četiri sata. Takmičari će biti razvrstani u dve kategorije, A - profesionalci i B - oni sa manje iskustva. Trasu će kao i prošle godine trasirati jedan od naših najuspešnijih takmičara, Dušan Blagojević. Ove godine će stazu zakomplikovati i proširiti. Ići ćemo na 30-40 kilometara staze, kako bi trka bila što ozbiljnija i kako bi privukli što više stranih takmičara sledeće godine i tako sve podigli na međunarodni nivo, objasnio je Darko Radonjić.
Šabački biciklista Saša Gajičić pohvalio je što je grad prepoznao važnost biciklizma kao sporta i mogućnost da se na taj način promoviše zdrav život. Najavio je održavanje ovogodišnje biciklističke trke na Ceru za avgust.
-Napravićemo takmičenje od najmlađih do najstarijih uzrasta. Dovešćemo naše najbolje takmičare. Pored toga napravićemo i takmičenje za rekreativce. Prošle godine je i gradonačelnik Nebojša Zelenović učestvovao u toj trci, rekao je Gajičić i pozvao sve koji mogu i žele da se priključe ovoj trci.

M.M.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa