22. mart 2018.22. mar 2018.
ČETIRI ŠAMPIONA
BOKS – POJEDINAČNO PRVENSTVO DRŽAVE

ČETIRI ŠAMPIONA

Šabački boks dobio je četiri šampiona Srbije na Pojedinačnom prvenstvu u Valjevu. Aličić, Ametović, Šobić i Mitrović najbolji u svojim kategorijama. Aličić i najbolji junior Prvenstva
Šabačka “Mačva” i “Živorad Rajšić” vodili su po četiri predstavnika u Valjevo na Prvenstvo, a ukupno je šest medalja doputovalo u naš grad.
Klasu je šesti uzastopni put potvrdio bokser Mačve Semiz Aličić osvajanjem juniorske titule u kategoriji do 50 kg. Prvo je savladao Janjića (S. Palanka), a u finalu nadmoćno Lozničanina Suljića. Siguran nastup i zlato doneli su mu šesti uzastopni tron, ali i trofej najboljeg juniora Prvenstva u konkurenciji 50 boksera. “Mačvi” je medalju doneo i Damir Sakić, takođe junior (do 48 kg). Finale je izborio trijumfom nad Protićem (Pančevo), ali je tamo izgubio od Pazarca Ekrema Hanuše, te se morao zadovoljiti srebrom. Pionir Luka Mihailović izgubio je u polufinalu.
- Zlato i po dva srebra i bronze iz Jagodine i Valjeva nisu u skladu sa našim očekivanjima i sledi detaljna analiza u klubu o razlozima neuspeha – rekao je tehniko Despotović.
BK “Živorad Rajšić” dobio je tri prvaka države. Junior Omer Ametović slavio je u kategoriji do 46 kg. Bolji od svih je i pionir Dušan Mitrović (do 60 kg), a zlato je ponela i jedna devojka, Milica Šobić u kategoriji do 62 kg. U finalu juniora do 43 kg odlično se borio Jovan Pavlović, ali je na kraju poražen i osvojio je srebrno odličje.
- Mi smo prezadovoljni, trener Marjanović je odlično pripremio borce, oni pokazali talenat i ovo je rezultat. Mislim da smo među sedam ekipa u Srbiji, no moramo promeniti odnos prema treningu jer na talentu nema večnih uspeha – rekao je predsednik kluba Rajšić.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa