14. jun 2018.14. jun 2018.
Muzika daje krila umu i mašti
Muzička škola “Mihailo Vukdragović” obeležila 70 godina postojanja

Muzika daje krila umu i mašti

Muzička škola “Mihailo Vukdragović” proteklog ponedeljka obeležila je 70 godina postojanja i rada. Svečanosti u Šabačkom pozorištu prisustvovali su brojni gosti, profesori, bivši i sadašnji učenici. Škola sa dugom tradicijom, okuplja, obrazuje i neguje posebnost talentovanih i darovitih ljudi koji svoje umeće na najlepši način dele sa drugima.
Direktor škole Dragan Karić u svom obraćanju na svečanoj akademiji zahvalio se svima koji su podržali i pomogli rad ove obrazovne ustanove.
- Muzička škola “Mihailo Vukdragović”, već 70 godina neguje bogatu muzičku tradiciju našeg kraja i svojom delatnošću doprinosi razvoju kulture ovog grada. Tokom dugog perioda postojanja imali smo mnogo uspeha i osvajali brojne nagrade na festivalima i takmičenjima. Organizatori smo Međunarodnog takmičenja pijanista i na taj način negujemo tradiciju prvog klavira našeg grada. Specifičnost škole je što smo mi jedna velika porodica i što se bavimo najlepšom vrstom umetnosti, a to je muzika. Prepuna sala i brojne prisutne zvanice, koje su nam drage i pružaju podršku u radu, pokazuje da Muzička škola ima status prestižne - istakao je direktor Muzičke škole, Dragan Karić.
Da muzika daje dušu univerzumu, krila umu i mašti, život svemu, dobro znaju učenici i profesori škole, koji su za jubilej prisutnima priredili pravu harmoniju zvuka. Na centralnoj svečanosti povodom jubileja od osnivanja Škole nastupilo je preko 170 izvođača, bivših i sadašnjih učenika, profesora. Posebnim muzičko-scenskim programom su se predstavili ansambli svih kategorija škole.
Od osnivanja, davne 1948. Godine Muzička škola nekoliko puta je menjala nazive, da bi od 1993. godine ponela ime “Mihailo Vukdragović”, po našem poznatom akademiku i kompozitoru.
Prva generacija učenika usmerenog srednjeg obrazovanja upisana je 1979. godine i od te godine, to i osnovna i srednja muzička škola pod objedinjenim nazivom Muzička škola “Mihailo Vukdragović”.
Preko dvanaest hiljada učenika i nastavnika, svojim radom i dobrim rezultatima ispisalo je bogatu istoriju Muzičke škole u Šapcu.

M.Ž.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa