21. jun 2018.21. jun 2018.
HUMANOST NEMA CENU
U GRADSKOJ KUĆI ODRŽAN PRIJEM I URUČENI
POKLONI DOBROVOLjNIM DAVAOCIMA KRVI

HUMANOST NEMA CENU

Doktor Jovan Ćirić, predsednik Saveta za zdravlje priredio je protekle srede prijem u Gradskoj kući za višestruke dobrovonjne davaoce krvi i tim povodom im uručio prigodne poklone koje daruje grad Šabac. Prijemu su prisustvovali i članovi Komisije za okupljanje dobrovoljnih davalaca krvi pri Crvenom krstu Šabac i predsednik Crvenog krsta Šabac prom.dr Miroslav Popović.
Dr Jovan Ćirić, istakao je izuzetnu zahvalnost humanistima čija dela nemaju cenu.
- Izuzetno mi je drago što je moje prvo pojavljivanje u medijima kao predsednika Saveta za zdravlje baš ovaj povod. Grad Šabac je dodelom poklona, nastavio tradiciju započetu 2004. godine. To je samo mali, simboličan znak pažnje i poštovanja prema tim ljudima. Njihova dela su toliko velika da nemaju cenu. Ovim putem bih im se zahvalio na tome što pružaju pomoć ljudima koji su najugroženiji, a u isto vreme bih apelovao i na ostale da slede njihov primer – naveo je Ćirić.
Trinest dobrovoljnih davaoca krvi od kojih je dvanaest dalo 50, a jedan 100 puta krv, dobilo je od grada ručni časovnik. Jedan od njih, Vladan Matić, radnik Elektrodistribucije Šabac, krv je prvi put dobrovoljno dao dok je bio u vojsci.
- U to vreme mi se javila ideja da pomognem ljudima. Za vreme rata više puta se desilo da davanje krvi nije ni zavedeno. Istakao bih da u firmi u kojoj radim ima 60 do 70 odsto dobrovoljni davaoci krvi. Mislim da bi to svi koji mogu, posebno mladi ljudi trebalo da rade. Često se dešava da ljudima u kritičnim situacijama fali baš ta jedna boca – ističe Matić.

K.J.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa