Info

20. decembar 2018.20. dec 2018.
GrO Narodne stranke Šabac

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST

Svakoga dana svedoci smo sve težeg i ozbiljnijeg kršenja svih pravnih, moralnih i civilizacijskih normi od strane predstavnika Srpske napredne stranke.
Svi mi, građani Šapca svedoci smo jedne besramne, primitivne i agresivne kampanje Letećeg cirkusa Aleksandra Vučića u našem gradu. I sve veće nervoze, frustracije i nasilničkog ponašanja režima koji vodi ovu državu i društvo u otvorenu diktaturu i fašizam.
Nakon izlaganja predsedavajućeg Saveza za Srbiju i gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića u Skupštini grada, u kojem je pozvao na mirno okupljanje u subotu u Beogradu i fer izbore, na Fejsbuk stranici „Oslobodimo Šabac“ https://www.facebook.com/groups/2134931580166224/ upućene su pretnje, koje su očigledan poziv na linč Zelenovića. Radi se o grupi koju vode i kojom upravljaju pripadnici SNS-a. Ono što je posebno zabrinjavajuće jeste činjenica da na istoj Fejsbuk stranici, otvoren poziv na nasilje između ostalih odobrava i odbornik Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini grada Šapca Goran Mijailović pozivajući na danonoćnu blokadu stana u kom živi gradonačelnik sa svojom porodicom.
Ovo pokazuje potpuno rastojstvo jednog režima i potpunu propast našeg društva. Društva u kom je postalo normalno pretiti političkim protivnicima, hapsiti neistomišljenike, otpuštati sa posla one koji zakasne na vođin performans, kupovati glasove, koristiti sve državne resurse za privatne svrhe, poistoveti državu sa jednom strankom. Ali, ovakve otvorene pretnje nečijoj porodici, javno i bez trunke srama, predstaljaju nove dubine odsustva morala, vaspitanja i ljudskosti.
“Ti hrvatski političari su vrlo opasni za državu, ne zato što se ničega ne plaše, jer su oni kukavice, nego zato što se ničega ne stide. Oni nivo javnog i političkog života spuštaju na takvu dubinu da pristojni ljudi iz te politike beže. I onda ćete imati politiku na najnižem mogućem civilazacijskom nivou, gde se razlika, granica između časti i besčašća, između istine i laži, između činjenica i kleveta, između onoga što je sramotno i onoga što je pristojno u potpunosti briše, onda ste do grla u blatu i onda kažu : Dođite da raspravljamo, dođite da diskutujemo na našem terenu – u blatu do grla.” kaže veliki Jovan Dučić
Pozivamo sve građane Mačve, Pocerine, Posavine i Šapca da zajedno gradimo naš grad, da branimo svoju izbornu volju, svoje nasleđe, tradiciju, pravo da biramo i budemo birani, da sami odlučujemo o svom novcu i sudbini svog grada. Jer Šabac zaista jeste PRVI GRAD SRBIJE.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa