20. decembar 2018.20. dec 2018.
IZBORNA SKUPŠTINA
POLICIJSKOG SINDIKATA U ŠAPCU

Veljko Mijailović ponovo predsednik

Šabac je bio domaćin Izborne skupštine Policijskog sindikata Srbije na kojoj je za predsednika ponovo izabran Veljko Mijailović.
Obraćajući se delegatima Skupštine, Mijailović je naglasio da je dužnost svakog sindikata da se konfrontira sa državom ne bi li se izborio za što bolji položaj svojih članova.
- Mogli smo i mi da klimamo glavom, podržavamo rukovodstvo i vlast, napredujemo u hijerarhiji. Mi smo se borili za svoje članove i niko iz rukovodstva sindikata nije napredovao - rekao je Mijailović.
On je naglasio da je danas u Srbiji veoma teško biti sindikat ako želite iskreno da se bavite onim što je posao sindikata.
- Mi moramo da pregovaramo sa državom i oni traju. Ne može da se bude u sindikatu, a da se ne trpi. Moramo da budemo kolektiv. Plan države je bio da nas nema posle šest meseci i to joj nije uspelo - istakao je Mijailović.
Prema njegovim rečima, radnici u policiji rade u ambijentu konstantnog straha. To se najviše oseća, kako kaže, u situacijama kada treba da rade po Zakonu, nekoga da uhapse, a onda "stigne naređenje da se taj neko ne dira".
Mijailović je naglasio da je pred PSS velika borba za Kolektivni ugovor, ali da će taj sindikat uvek biti na strani radnika.
N. K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa