20. decembar 2018.20. dec 2018.
Dom za lovce Šapca
UZ ULAGANjA DO NOVIH OBJEKATA

Dom za lovce Šapca

Srpsko lovstvo, poslednjih godina, zahvaljujući budžetskom fondu razvoja lovstva u Srbiji, kao i angažovanju lovaca, dobilo je nov oblik kroz značajna ulaganja i važne projekte u izgradnju kapitalnih objekata lovstva.
Danas gotovo da nema lovišta u Srbiji, a da u njemu nema urađenog objekta neophodnog za rad i postojanje lovačkog udruženja izgrađenog pomenutim novcem. To je nov iskorak ka novim stazama savremenog lovstva.
Tim parama izgrađeno je mnogo lovno-tehničkih objekata, prihvatilišta, osmatračnica, hranilišta, lovačkih kuća kao i domova. Nabavljena je i oprema, ali i očuvana staništa divljači. Delom tog novca, ali i delom sopstvenih sredstava, lovci Šapca dobili su nov Dom u Kasarskim livadama. Na tom objektu u toku su radovi na enterijeru. Inače, na parceli od oko hektara koju su lovci kupili, u završnoj fazi su poslovi sređivanja dvorišta i parking mesta kao i neophodnnih sitnica koje prate takav objekat.
Unutrašnja površina je dvestotine kvadrata koja će sigurno poslužiti u svim aktivnostima neophodnim za dalji rad lovaca iz Šapca, ali i za dalja ulaganja u lovište ,,Dobrava,,. Šabački lovci imaju plan - za dalja ulaganja i izgradnju reproduktivnog centra za crnu divljač. Uz već dobijena sredstva, od Budžetskog fonda udruženje “Sele Jevtić” sa iste adrese očekuje još jednu novčanu tranšu novca za ulaganja u lovstvo. Inače, treba naglasiti da šabački lovci trenutno rade i pripremaju novu lovno-privrednu osnovu na kojoj će biti baziran rad udruženja u narednih deset godina.

B.P.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa