20. decembar 2018.20. dec 2018.
FUDBAL: SUPER LIGA SRBIJE

ODMOR POSLE ISTORIJE

Bod u Beogradu je doneo mirnu pauzu i veliko dosignuće. Šapčani šest bodova ispred najugroženijih. Na startu drugog dela najvažnije utakmice
Svaki bod vredi nominalno isto, međutim psihološka snaga osvojenog u Beogradu, na terenu PARTIZANA, veća je od mnogih „trojki“. Ostala je MAČVA neporažena protiv velikana, a malo ko je to očekivao. Da, uslovi za igru su bili jako loši, ali su to bili za oba tima. Iako bez nekolicine standardnih igrača „crveno-crni“ su iskoristili sve što su imali kao prednost. Igrača više čitavo poluvreme, nervozu domaćina, a čak ostaje i žal što nije bilo u ofanzivi više hrabrosti, u kontra udarima, možda bi se dogodilo još veće čudo, no i ovih 0:0 je sasvim dobro. Šest i po decenija je MAČVA čekala da igra prvenstveni meč protiv Partizana, a 67 da ostane neporažena. Dočekala je i jedno i drugo.
Dva meseca pauze treba iskoristiti najbolje, ukombinovati i zaslužen odmor i pripreme za teško proleće. Sasvim solidno 21 kolo ima MAČVA, no ukoliko to ne materijalizuje u preostalih 16, sve može pasti u vodu, sve pa i remi u Humskoj. Prelazni rok je još daleko, još nekoliko prvotimaca treba da se oporavi, a forma na vrhuncu treba da bude već u februaru. Raspored je takav da, uz izuzetak LUČANA, koji gostuju prvi, sledi niz mečeva sa direktnim rivalima: ZEMUN (gostovanje), RAD, DINAMO (obe u Šapcu), BAČKA (GOSTOVANjE), pa i PROLETER (u Šapcu). To su mečevi gde mnogo toga može biti rešeno i potpuno zakomplikovano.
Praznici će biti srećni, no do njih valja imati detaljan plan, trener Tešović i uprava. Mogućnost ponavljanja meča ne pominjemo, to bi bio loš, amaterski cirkus u kome MAČVA ne treba da učestvuje sve i da se zakaže „predstava“, ne treba u čast svog veka trajanja.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa