24. januar 2019.24. jan 2019.
Nova 63 priključka
IZGRADNjA VODOVODNE MREŽE U PRNjAVORU

Nova 63 priključka

U dogovoru sa Mesnom zajednicom u Prnjavoru, mi smo krajem prošle godine počeli sa radovima na izgradnji vodovodne mreže u ulici Kralja Aleksandra. Na ovaj način omogućićemo da se na vodovodnu mrežu priključi 63 domaćinstava i da tako koriste zdravu i kvalitetnu vodu za piće - rekla je Lovrin Gavrilović
Javno-komunalno preduzeće „Vodovod Šabac“ radi na izgradnji vodovodne mreže u Prnjavoru.
U toku su radovi u ulici Kralja Aleksandra, a prema rečima direktorke Vodovoda Daniele Lovrin Gavrilović u pitanju je kilometar i po vodovodne mreže.
- U dogovoru sa Mesnom zajednicom u Prnjavoru, mi smo krajem prošle godine počeli sa radovima na izgradnji vodovodne mreže u ulici Kralja Aleksandra. Na ovaj način omogućićemo da se na vodovodnu mrežu priključi 63 domaćinstava i da tako koriste zdravu i kvalitetnu vodu za piće - rekla je Lovrin Gavrilović.
Prema njenim rečima, u Prnjavoru trenutno je 100 domaćinstava priključeno na vodovodnu mrežu i postoje uslovi za priključak još 100 domaćinstava u ovom mestu.
- Cena priključka je 450 evra u dinarskoj protivvrednosti. Kako bismo omogućili našim sugrađanima što povoljnije priključenje na vodovodnu mrežu, napravili smo dogovor sa Poštanskom štedionicom koja daje izuzetno povoljne kredite na 36 mesečnih rata uz minimalnu kamatu za priključenje na vodovodnu mrežu. Trenutno imamo 100 domaćinstava koji su priključeni na vodovodnu mrežu. Postoji prazan kapacitet kako bi se još 100 domaćinstava priključilo. Planiramo aktivnosti na dnevnom nivou. Kada god vremenske prilike to dozvole, mi ćemo raditi na terenu - istakla je direktorka Vodovoda.
Prema njenim rečima, posle radova u Prnjavaru, Vodovod nastavlja i sa ostalim radovima.
- Imamo velike planove za 2019. godinu. U toku su i radovi na izgradnji kanalizacione mreže u ulici Tabanovački put u Majuru, posle toga, radićemo na izgradnji buster stanice u Mišaru kako bismo omogućili da meštani oridskog basena dobiju vodu, odnosno, kako bismo stvorili dalje uslove za širenje vodovodne mreže. Planiramo izgradnju sekundarne vodovodne mreže u Mišaru, Mačvanskom Pričinoviću, Vranjskoj. Planiramo da izgradimo oko tri kilometara kanalizacione mreže u Pocerskom Pričinoviću i da počnemo je pripremu za izgradnju kanalizacione mreže u Jevremovcu od oko deset kilometra čime bismo omogućili da se 700 domaćinstava priključi na kanalizaciju – dodala je Lovrin Gavrilović.
Darko Radić, odbornik u Skupštini grada iz Prnjavora, zahvalio se direktorki Lovrin Gavrilović zbog nastavljanja izgradnje vodovodne mreže u ovom mestu.
- Već smo uradili deo Železničke ulice i tako povezali na izvorište Dom zdravlja i dečji vrtić. Sa izradom vodovodne mreže u ulici Kralja Aleksandra omogućićemo dodatni broj priključaka. Kao odbornik u Supštini grada napomenuo bih da Savet Mesne zajednice ima dobru saradnju sa gradskom upravom. U prethodnoj godini smo uradili most na Jereškom kanalu, asfaltirali smo put do seoskog groblja, rešili smo i pitanje divlje deponije u našem mestu - dodao je Radić.
Vrednost radova u ulici Kralja Aleksandra u Prnjavoru iznosi 3,5 miliona dinara.

N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa