7. mart 2019.7. mar 2019.
NEIZVESNOST  JOŠ TRAJE
KOŠARKA: SRĐAN PERIĆ, TRENER OKK ŠAPCA

NEIZVESNOST JOŠ TRAJE

Upitno da li je ŠABAC opstao ili ne. Odlasci i „kraća klupa“ doneli lošiji učinak. Napredak mladih košarkašica. Treninzi do juna i fokus na mlađe kategorije
Seniorke Omladinskog košarkaškog kluba ŠABAC sezonu su okončale sa šest trijumfa i 16 poraza, to je poznato. Ovdašnje košarkašice su na konačnoj tabeli zauzele desetu poziciju, to je takođe poznato. OKK ŠABAC zna gde će igrati ženski seniorski tim u predstojećoj sezoni, e to već nije poznato! Naime, na sajtu Košarkaškog saveza Srbije (KSS), u zvaničnim propozicijama, navedeno je da četiri poslednjeplasirane ekipe prelaze u niži rang, međutim, u međuvremenu pojavila se inicijativa većine da Prva liga sačuva format od 12 klubova, što označava da ispadaju samo dve najslabije ekipe. Epilog će biti poznat kroz mesec ili dva.
-Kada budu okončane sve košarkaške sezone zasedaće upravni odbor KSS koji će doneti konačnu odluku. Najverovatnije će u maju biti sve poznato – započinje razgovor za naš list trener košarkašica Šapca Srđan Perić.
Učinak slabiji nego prethodne sezone. Gde možemo detektovati uzroke?
- Nismo ispunili cilj kada govorimo o odnosu pobeda i poraza. Odlasci igračica, nedostatak koncentracije u završnici nekih mečevima i nedovoljno „dugačka klupa“ uzrokovali su da pretrpimo 16 poraza. Svakako da je ove sezone Prva liga bila znatno jača nego prethodne.U izjednačenim mečevima fizički i psihički umor igra ključnu ulogu. Nedostatak košarkašica onemogućava odmor onih sa najviše odgovornosti bar na neki kraći period, a to može mnogo da znači i često je ključno.
Koje su pozitivne strane tek okončane sezone?
- Smatram da smo „dobili“ Ivu Šicar, igračicu poniklu u našim redovima koja je pokazala da može odgovoriti zahtevima najjače seniorske lige, a izdvojio bih i povratak Sare Marković posle duže pauze. Nismo imali mala očekivanja, a opet nas je sve pozitivno iznenadila.
Pauza između dve sezone je izuzetno dugo. Planovi kluba u predstojećem periodu?
-Nastavljamo sa treninzima do juna. Potom sledi pauza, a u avgustu počinju pripreme seniorske ekipe, videćemo da li za prvi ili drugi rang. Fokusirani smo i na lige mlađih kategorija, pionirke i kadetkinje nastavljaju sezone. Jelena Stošić će voditi pionmirke, ja kadetkinje.
Šta je prioritet u nastupu kadetkinja?
- Trudimo se da ostvarimo zavidan rezultat, ali prioritet je razvoj košarkšica za prvi tim. Nastupamo u kadetskoj ligi, no u sastavu imamo četiri kadetkinje: Laru Šicar, Angelinu Vukašinović, Dunju Prodanović i Emiliju Mijailović, dok su ostale, uzrasno, pionirke. Prioritet nam je napredak ovog kvarteta na koji računamo i u seniorskoj ekipi od jeseni.
D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa