28. mart 2019.28. mar 2019.
UŽIVANjE BEZ STRAHA
FUDBAL: SUPER LIGA SRBIJE

UŽIVANjE BEZ STRAHA

Jasno ko je favorit. Ostaviti bolji utisak nego prethodne sezone na Marakani. Prva od tri teške utakmice
Naravno da je Vladan Milojević najavio tešku utakmicu, naravno da poštuje MAČVU, iskustvo, uigranost, dosadašnje rezultate, ekipu koja je dugo na okupu, logično da ima visoko mišljenje o kolegi Darku Tešoviću, kolegi treneru i kumu, no da se ne zavaravamo, u CRVENOJ ZVEZDI su već upisali nova tri boda i pre početka duela sa Mačvom ovog vikenda. Daleko od toga da su reči poštovanja prema rivalu zvezdinog stratega neiskrene i lažne, eliminacija u Kupu prethodne sezone daje imenu ovdašnjeg kluba drugačiju, ne baš prijatnu „meloduju“, u ušima Vladana Milojevića, no Zvezda je najbolji tim Lige, branilac titule i u većini mečeva ima projektovana tri boda, posebno na svom stadionu.
Teško je upoređivati dva tima, neosporno je „crveno – beli“ tim kvalitetniji praktično na svim pozicijama, dres tih boja i identičnog grba nose najbolji igrači u Srbiji na tim mestima i za uslove Super lige Beograđani raspolažu sa dva tima dovoljno kvalitetna da budu vodeća. Upravo kombinacija kvantiteta i kvaliteta daje mogućnost treneru Milojeviću da kombinuje i skriva startnih 11, odnosno taktiku od rivala do samog početka.
MAČVA je autsajder kao što je bila i u prethodna četiri meča protiv nekadašnjeg šampiona Evrope, kao što je bila pre malo više od godinu dana u četvrtfinalu Kupa Srbije. „Crveno – crni“ su otpisani u ovom kolu kao pred gostovanje na stadionu Partizana 14. decembra prethodne godine, šanse su još manje nego pred utakmice u Lučanima ili Novom Sadu protekle jeseni. Zajedničko svim pomenutim mečevima je da Mačva nije izgubila ni na jednom. Činjenica je da je Zvezda bolja nego prošlosezonska ekipa istog imena, da je kvalitetnija od Partizana, razlika još veća u odnosu na Mladost, Vojvodinu, no snove i veru u čudo Šapčanima niko ne može uskratiti. Kada je rival kvalitetniji i još igra na svom stadionu, znate da za uspeh je neophna najbolja igra, loš dan rivala i malo sreće. Matematički, verovatnoća je vrlo blizu nule, no dokle god nije nula, ona postoji. Bilo kakav pritisak ne postoji, sve osim ubedljive pobede domaćina je iznenađenje. U državi gde se mnogi dele na „zvezdaše“ i „partizanovce“ dečački snovi igrača su vodili do srpske Marakane. Igranja na toj travi, a pre dve sezone su to izborili, nekolicina aktuelnih fudbalera šabačkog superligaša i sebi, a potom i svima, duguju uživanje, borbenost i nastup kojim će se ponositi bilo koji rezultat da bude. Šanse su minimalne, nada se ne predaje, snovi najveći. U njihovom međusobnom odnosu je „tajna“ rezultata.
Prethodne sezone na Marakani je bilo 4:0 za Zvezdu. Rezultat iz kategorije očekivanih, no MAČVA može bolje od te utakmice gde nije samo rezultat ubedljiv, već je bolnija činjenica da ne beše udarca u okvir gola. Može više šabački „stogodišnjak“, znamo to.
Samo nekoliko dana kasnije, već u sredu, gostuje RADNIČKI Niš, drugi na tabeli, dobra igra u Beogradu može biti najava bolja od svake reči za taj meč.

D. B.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa