9. maj 2019.9. maj 2019.
Šabac pleše
PRVI FESTIVAL PLESA

Šabac pleše

Svetski dan igre i plesa proslavlja se više od 30 godina širom sveta, a ove godine Šapčani su imali zadovoljstvo da 29. april obeleže i u svom gradu. Manifestacija “Šabac pleše” prvi put u Šapcu
Na svetski Dan igre, KUD Šabačke mažoretkinje uz podršku Turističke organizacije Šapca organizovao je prvi festival plesa u Šapcu. Događaj je održan na prostoru Koš kluba, iza hotela Galeb. Iako prohladno vreme sa povremenom slabom kišom učesnicima nije išlo na ruku, nije ih sprečilo da svojom veštinom i raspoloženjem podignu atmosferu i opravdaju očekivanja poblike.
Festival su otvorile male mažoretkinje uzrasta do 10 godina koje su pobrale najviše simpatija posetilaca, a njihove starije koleginice, koje važe za najharizmatičnije dame ovog festivala, iz prvog sastava program su zatvorile. Trinaest plesnih grupa predstavilo se raznovrsnim igrama, pa su prisutni mogli uživati u širokoj lepezi programa, od modernih plesova do tradicionalnih igara. Prvi ansambl Centra za očuvanje kulture i tradicije “Jevrem Obrenović” predstavio je igre iz Binačke Morave i osvojio neizostavne reakcije publike, a deca iz istog folklornog ansambla propraćena su talasom aplauza. Uzimajući u obzir da je događaj pao na drugi dan Vaskrsa i da su dani odmora spojeni i sa prvomajskim praznicima, direktor Turističke organizacije Šapca Srđan Mitrašinović zadovoljan je odzivom.
-Mislim da smo ovom prvom manifestacijom postavili temelj i da ćemo narednih godina biti još uspešniji. Veliki broj učesnika i onih koji su došli da im pruže podršku garant su da ova manifestacija ima budućnost, rekao je on izražavajući nade da će ovo postati još jedna tradicionalna šabačka manifestacija.
Sudeći po utiscima, uživali su i učesnici i posetioci, pa i sledeće godine sa nestrpljenjem očekujemo kvalitetan program, dobro druženje i da Šabac opet zapleše.
N. Marjanović

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa