30. maj 2019.30. maj 2019.
U BEOGRADU
ORGANIZOVAN 25. PROTEST
„1 OD 5 MILIONA“

Okupljanja širom Srbije 8. juna

Protest „1 od 5 miliona“ organiozovan je i protekle subote u Beogradu. Na njemu je najavljeno da će 8. juna u glavnom gradu biti obeleženo šest meseci od prvog protesta.
Glumac Branislav Lečić kazao je obraćajući se građanima na 25. protestu „Jedan od pet miliona“, da će tada i najaviti nove poteze kojima će ugroziti vlast. On je dodao i da će se tada protesti organizovati u drugim mestima što će predstavljati krunu svega što je do sada rađeno.
Profesor Čedomir Čupić je pozvao sve sudije da se izjasne o napadu vlasti na sudiju Apelacionog suda Miodraga Majića i ocenio da vlast donosi zakone koji njoj odgovaraju, a da ne pita struku.
„Samo zato što se stručnošću suprotstavio, vlast i njeni poslušnici žele Majića da provuku kroz “toplog zeca“, rekao je Čupić.
On je kazao da vlast „histeričnim napadima“ želi da zaplaši sudije u Srbiji i pozvao sudije da se izjasne da bi „odbranili sebe i sve gradjane“.
„Šest meseci protesta pokazalo je da vlast ne može da zaustavi građane u borbi za slobodu“, rekao je Čupić i poručio građanima da predstvljaju „žišku koja preti da postane plamen“.
Aris Movsesijan iz Nove stranke kazao je da je sadašnja vlast „terorista obrazovanja“ koja je oterala sve, uključujući decu, naučnike i generale.
- Oni govore o ekonomskom napretku, a u našem novčaniku nalazi se korov i ambrozija - rekao je Movsesijan.

N. K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa