6. jun 2019.6. jun 2019.
Zdrav duh saradnje
U PLANU SPORTSKI CENTAR ZA DECU
SA SMETNjAMA U RAZVOJU

Zdrav duh saradnje

U Gradskoj kući, danas je potpisan Sporazum o saradnji između Udruženja „Sportska zona“ iz Šapca i Visoke sportske i zdravstvene škole iz Beograda. Sporazum se odnosi na negovanje sportskog duha, promociju svih grana sporta, kao i zdravih stilova života.
Početak saradnje biće školovanje pod povlašćenim uslovima kadrova Udruženjem „Sportska zona“ za rad sa osobama sa invaliditetom i decom sa smetnjama u razvoju.
- Sporazum stvara uslove da se u budućnosti u Šapcu na još stručniji način bavimo zdravljem, rehabilitacijom i sportskom aktivnošću osoba sa invaliditetom i dece sa smetnjama u razvoju. To je veoma važan segment svakodnevnog funkcionisanja ove populacije koji olakšava njihovo uključivanje u ostale oblasti društvenog života. Osobe sa nekom vrstom invaliditeta čine oko deset procenata ukupnog stanovništva. Sve je više dece sa lošim držanjem i deformitetima kičme. Veliki broj naših sugrađana ima potrebu za adekvatnom rehabilitacijom posle različitih povreda i bolesti, a na usluge fizijatra u državnim ustanovama čeka se duže nego što bi trebalo, kaže gradski odbornik dr Dejan Pavlović.
Udruženje „Sportska zona“ već realizuje školicu sporta za decu sa smetnjama u razvoju kroz saradnju sa Udruženjem "Da budemo svi jednaki" i Karate klubom "Soko", što je bio i povod za uspostavljanje saradnje i potpisivanje Sporazuma.
- Nameravam da, u saradnji sa ovim udruženjima, nastavim rad na razvijanju školice sporta za decu sa smetnjama u razvoju i na njenoj transformaciji u centar koji će pružati sve usluge koje sam pomenuo. Naša potreba za stručnim kadrovima je prepoznata od strane Visoke sportske i zdravstvene škole iz Beograda i srećan sam što se danas uspostavlja saradnja koja će nas dovesti do ostvarenja krajnjeg cilja, dodaje Pavlović.
M.F.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa