22. avgust 2019.22. avg 2019.
Asfaltiran put  u Beloj Reci
RADOVI NA INFRASTRUKUTURI NA
POLOVINI INVESTICIONOG CIKLUSA

Asfaltiran put u Beloj Reci

U četvrtak su otpočeti radovi u okviru kojih je rekonstruisan put od Bele Reke prema Lipolistu, a novim asfaltom presvučeno je 1300m puta i vrednost radova je oko 10 miliona dinara. Asfaltiranju su prisustvovali gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, rukovodilac Sektora za izgradnju u JP "Infrastruktura" Miodrag Filipović i odbornik u Skupštini grada Sreten Živanić.
Gradonačelnik je rekao da radovi teku po planu i da je završena otprilike polovina investicionog ciklusa.
-U Beloj Reci urađeno je kilometar i 290m puta, do sad smo uradili polovinu svih planiranih deonica što se tiče puteva i negde oko 23 ulice u gradu, a sada počinje nova faza radova, radićemo Nušićevu ulicu, potom izgradnja Vinaverovog trga, revitalizacija Benske bare. Za dvadesetak dana očekujem početak radova na putevima u Pocerini, u pitanju su Pocerski Metković, Desić, Miloševac i ostala pocerska sela, rekao je Zelenović zaključivši da novca ima dovoljno i pozvao građane da daju svoje sugestije.
Sreten Živanić, odbornik u Skupštini grada je zaključio da je ovo prva ozbiljnija investicija u Beloj Reci u poslednjih tridesetak godina, a da su putevi bili izuzetno oštećeni.
-Ja kao gradski odbornik i moje kolege sa seoskog područja dve godine unazad smo zdušno tražili da se izdvoje sredstva za ovako jednu veliku investiciju. Skupili smo snage i novca i uz veliko razumevanje čelnika Grada Šapca ovo je veliki dan za Belu Reku i mnogo nam znači ovih 1300m potpuno novog kolovoza koji je već tranzitni put. U poslednjih 13 godina Grad Šabac je uložio u Belu Reku oko 48 miliona i ja sam im u ime svih meštana zahvalan.
Do sada su, što se tiče rekonstrukcije ulica i puteva, realizovani radovi u vrednosti od 250 miliona dinara. U toku su radovi koji dostižu cifru od 30 miliona dinara, a u planu je izdvajanje još najmanje 100 miliona dinara na rekonstrukciju ulica i puteva. Naš grad očekuju i veliki projekti kao što je Savska avenija, revitalizacija naselja Benska bara i realizacija Vinaverovog trga, a vrednost tih radova je oko 250 miliona dinara, te je za sve ovo iz budžeta Grada opredeljeno 640 miliona dinara.
N.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa