Info

29. avgust 2019.29. avg 2019.
Šta bih bez vas

Šta bih bez vas

Proteklog petka, na dan kada SPC obeležava spomen na Svetog Lavrentija, na svoj imendan, vladika Lavrentije proslavio je trideset godina rukovođenja Eparhijom šabačkom. Svetoj arhijerejskoj liturgiji prisustvovali su sveštenici i vernici naše eparhije, kao i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
- Blaženopočivši patrijarh German je rekao: „Samo da su ševe pevale dvadeset pet godina, da ništa nisam morao da radim i brinem, dug je period. Ali, kada je Bog sa nama, mi ne osećamo teret“. Kada se radi dobro delo, čovek se zaboravi i ne misli na vreme. Blagodarim Gospodu za sve što mi je dao. Slava Mu zbog dobrog zdravlja, za mir i blagodat u eparhiji, što nas čuva i priprema naš put u budućnost, rekao je vladika Lavretnije i zahvalio vernom narodu – Da nije vas, šta bih mogao sam?
Gradonačelnik Zelenović čestitao je vladici njegov jubilej i zahvalio mu u ime građana Šapca.
- Mogu da kažem da smo imali sreću da našu eparhiju vodi vladika Lavrentije. On je za mene i učitelj, i savetnik, i duhovni otac. Ne možete da organizujete zajednicu kao što je Šabac, ukoliko ne postoji puna saradnja i razumevanje među ljudima koji u njoj žive. I ne možemo bez crkve. Ovde imamo dobru crkvu, dobrog vladiku i sveštenike i verujem da će se naša saradnja nastaviti i produbiti, a našem vladici želim da još dugo bude na čelu Šabačke eparhije, poručio je Zelenović.
O vladici i njegovom životnom i pastirskom putu besedio je arhijerejski zamenik Mirko Vilotić, a đakon Nikola Kovačević rukopoložen je u čin sveštenika.
M.F.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa