29. avgust 2019.29. avg 2019.
Smotra iskustva, mladosti i nade
SUSRETI SELA SRBIJE U CRNOJ BARI

Smotra iskustva, mladosti i nade

Učestvovali predstavnici 20 sela iz Mačve, Srema i Bačke. Domaće Kulturno-umetničko društvo “Jelica”, priredilo raskošan kulturno-zabavni program, a gosti imali prilike da se više upoznaju sa istorijskim i turističkim znamenitostima domaćina
Završnica tradicionalne manifestacije “Susreti sela Srbije”, koju organizuje Kulturno-prosvetna zajednica Srbije, održana je protekle subote u Crnoj Bari (Opština Bogatić). Učestvovali su predstavnici 20 sela iz Mačve, Srema i Bačke. Za sve njih i druge goste, domaće Kulturnoumetničko društvo “Jelica” izvelo je raskošan program, koji se sastojao u nastupima folklornih ansambala. Ovom prilikom organizator je dodelio mnoštvo nagrada, predstavnicima sela za izuzetne doprinose u radu, a uručili su ih, generalni sekretar Kulturno-prosvetne zajednice Srbije Živorad-Žika Ajdačić i predsednik ovogodišnjeg žirija za nagrađivanje, profesor, doktor Miladin Ševarlić. Izuzetno značajan doprinos u organizaciji celog posla dao je Miomir Filipović-Fića, novinar i glavni urednik “Seoskih novina”.
Predstavnici svih sela imali su prilike da u kraćem obraćanju predstave svoje mesne zajednice.
- Za naše selo ovo predstavlja veliku čast. Smatram da smo u poslednje vreme infrastrukturnim razvojem uz mala novčana sredstva postigli dosta. Ulepšane su prostorije i centar sela. Pomogla je i opština, ali dosta značajan je i nesebičan doprinos naših ljudi, kojima se i ovog puta zahvaljujem, kaže Siniša Sević, predsednik privremenog organa ove mesne zajednice, koji je i odbornik u Skupštini opštine Bogatić.
Crnobarci su se pokazali kao izuzetno dobri domaćini. Osim zabavnog programa svim gostima su priredili upoznavanje i razgledanje istorijskih “spomenika”kulture i turističkih potencijala sela.
Prvo su gostima pokazali spomen sobu u kojoj je priređena postavka izložbe o Milošu S. Milojeviću, jednom od znamenitih ličnosti sela. Potom su videli i upoznali se sa bogatom istorijom seoske crke i Fudbalskog kluba “Hajduk Stanko”. Nemerljiv doprinos u svemu dale su članice Udruženja žena “Crnobarke”, koje su za sve učesnike priredile svečani doček i razgledanje njihovih prostorija, lepo uređenih u centru sela, gde sprovode brojne aktivnosti.
Svi učesnici imali su prilike da vide i osveže se kraj živopisne obale Drine, koja predstavlja pravi, ali za sada nedovoljno iskorišten turistički raj.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa