Info

29. avgust 2019.29. avg 2019.
Kvalitet pokazati u bazenu
VATERPOLO: KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA

Kvalitet pokazati u bazenu

Jedan od igrača ŠAPCA koji je u klub pristigao tokom leta, a čiji zadatak jesu golovi i nastavak efikasnosti iskazane u prethodnoj ekipi je DUŠAN VASIĆ. Posle internacionalne kariejre u Grčkoj došao je u Crvenu Zvezdu, tugovao u Šapcu zbog poraza u finalu plej ofa, a sada želi da ponovo oseti tu radost na ovdašnjem bazenu i da bude deo nje kao vaterpolista najboljeg kluba Srbije.
U ekipu je doneo novi kvalitet, ali uneo i iskustvo igranja na međunarodnoj sceni. Zna kako je to igrati u Ligi šampiona, LEN kupu.
-Nekoliko evropskih sezona imam u karijeri, prethodne sam igrao Ligu šampiona. Istovremeno je sve drugačije, ali opet isto, jer je to isti sport i niko nije nepobediv, nedostižan. Pre dolaska u Šabac sam znao, a boravak ovde mi je samo potvrdio da imamo kvalitet i da klub organizaciono zaslužuje elitu i najveća takmičenja. Igrati pred svojim navijačima nešto ovako veliko je retka privilegija i mi je moramo iskoristiti, opravdati. Upoznajemo rivale, ali u tome ne smemo da izgubimo sebe, već nošeni podrškom s tribina svima se suprostavimo i ostvarimo plasman u naredni krug. Verujem da možemo i do prvog mesta – ističe Vasić.
Tokom kariejre jednu sezonu je proveo u Grčkoj, ekipi „Vuljagmeni“ i onda je upiznao i rivala iz kvalifikacione grupe, atinski APOLON, gde se ističu golman Galanidis, reprezentativac i najbolji strelac Grčke Moskov.
-Stil vaterpola koji se neguje u Grčkoj je drugačiji u odnosu na Srbiju. Koliko znam APOLON se nije izmenio mnogo u periodu kada sam napustio Grčku. Oni su, poput većine ondašnjih klubova, zasnovali igru na iddividualnim kavlitetima i velikim ulaganjima pokušavaju da tu dostignu novi kvalitet.
Protiv ZVEZDE je igrao u opremi Vojvodine, igraće kao igrač Šapca, a nastupao je i za vicešampiona Srbije, bio i najbolji strelac tima prethodne sezone.
-U Srbiji negujemo vaterpolo zasnovan na čvrstoj odbrani. Iako je mnogo izmenjen tim u odnosu na sezonu ranije, mislim da će Zvezda i pod Milanovićem ostati verna tom pristupu. Biće veliki i težak rival, imaju visoke ambicije u Evropi, najveće u Srbiji, no nisu nepobedivi, u to sam uveren.
Samo je jedno očekivanje koje je siguran put uspeha.
-Kvalitet imamo, to garantujem. Radimo dobro, predano, respektujemo svakog rivala, ali moramo da mislimo pre svega o sebi i svom nastupu. Ukoliko onoliko koliko vredimo prenesemo u bazen, ne sumnjam u uspeh – zaključuje Vasić.
D. B.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa