Инфо

29. август 2019.29. авг 2019.
Квалитет показати у базену
ВАТЕРПОЛО: КВАЛИФИКАЦИЈЕ ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА

Квалитет показати у базену

Један од играча ШАПЦА који је у клуб пристигао током лета, а чији задатак јесу голови и наставак ефикасности исказане у претходној екипи је ДУШАН ВАСИЋ. После интернационалне кариејре у Грчкој дошао је у Црвену Звезду, туговао у Шапцу због пораза у финалу плеј офа, а сада жели да поново осети ту радост на овдашњем базену и да буде део ње као ватерполиста најбољег клуба Србије.
У екипу је донео нови квалитет, али унео и искуство играња на међународној сцени. Зна како је то играти у Лиги шампиона, ЛЕН купу.
-Неколико европских сезона имам у каријери, претходне сам играо Лигу шампиона. Истовремено је све другачије, али опет исто, јер је то исти спорт и нико није непобедив, недостижан. Пре доласка у Шабац сам знао, а боравак овде ми је само потврдио да имамо квалитет и да клуб организационо заслужује елиту и највећа такмичења. Играти пред својим навијачима нешто овако велико је ретка привилегија и ми је морамо искористити, оправдати. Упознајемо ривале, али у томе не смемо да изгубимо себе, већ ношени подршком с трибина свима се супроставимо и остваримо пласман у наредни круг. Верујем да можемо и до првог места – истиче Васић.
Током кариејре једну сезону је провео у Грчкој, екипи „Вуљагмени“ и онда је упизнао и ривала из квалификационе групе, атински АПОЛОН, где се истичу голман Галанидис, репрезентативац и најбољи стрелац Грчке Москов.
-Стил ватерпола који се негује у Грчкој је другачији у односу на Србију. Колико знам АПОЛОН се није изменио много у периоду када сам напустио Грчку. Они су, попут већине ондашњих клубова, засновали игру на иддивидуалним кавлитетима и великим улагањима покушавају да ту достигну нови квалитет.
Против ЗВЕЗДЕ је играо у опреми Војводине, играће као играч Шапца, а наступао је и за вицешампиона Србије, био и најбољи стрелац тима претходне сезоне.
-У Србији негујемо ватерполо заснован на чврстој одбрани. Иако је много измењен тим у односу на сезону раније, мислим да ће Звезда и под Милановићем остати верна том приступу. Биће велики и тежак ривал, имају високе амбиције у Европи, највеће у Србији, но нису непобедиви, у то сам уверен.
Само је једно очекивање које је сигуран пут успеха.
-Квалитет имамо, то гарантујем. Радимо добро, предано, респектујемо сваког ривала, али морамо да мислимо пре свега о себи и свом наступу. Уколико онолико колико вредимо пренесемо у базен, не сумњам у успех – закључује Васић.
Д. Б.

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa