29. avgust 2019.29. avg 2019.
Znamo  svoj cilj
VATERPOLO: KVALIFIKACIJE ZA LŠ

Znamo svoj cilj

Kvalifikacije za Ligu šampiona su najvažnije takmičenje u kojem je do sada nastupao vaterpolo klub iz Šapca. Još jedan korak u klupskom svrstavanju među velikane vaterpola i izazov za mladu ekipu kakav neki jesu, a neki nisu imali. Sezona startuje večeras (četvrtak, 29. avgust) u 20:30. Ipak, pripreme nisu završene, već će čitavog septembra šampioni Srbije kombinovati takmičenje i pripremne sparing mečeve.
-Ne opterećujemo igrače, ali smo prethodnih sezona sebi nametnuli obavezu najviših stremljenja. Za to neophodan je naporan, težak rad, svi neophodni uslovi su tu i na igračima je da misle o bazenu, sebi i rivalima. Posle turnira nas očekuju sparinzi u Dubrovniku, sa Jugom, Mađarskoj, Zagrebu (sa Mladosti), nadam se drugi krug kvalifikacija i početak Regionalne lige – ističe sportski direktor Anto Vasović.
Rivali su delimično poznati, tek nedavno je završena prijava igrača. Prvi protivnik je moskovski DINAMO, ruski velikan koji se suočio sa smrću predsednika. Nekada su za njega nastupali Rađen, Subotić, Duško Pijetlović.
-Oni su velikan još iz perioda SSSR. Jesu podmladili tim, ali nisu smanjena ulaganja, sportski direktor Apanasenko je moj poznanik, veliki vaterplo entuzijasta i čovek koji zna da prepozna kvalitet i želi da uloži u njega. Poznajem i trenera i znam da dolaze sa željom da se kvalifikuju u narednu rundu.
GALATASARAJ je najveća nepoznanica i prema nekim procenama klub sa najmanje šanse za uspeh u Šapcu.
-Nekada su imali tim sastavljen od iskusnih internacionalaca, vodio ih je Igor Milanović. Izmenili su značajno ekipu, ne znamo puno, osim da su u pitanju, poput naših, mladi igrači i da takođe ulaganja ostaju na visokom nivou kao u Moskvi. Videćemo šta „nude“ pre međusobnog meča, no nikako ne smemo da ih potcenimo.
ORADEA je, na drugoj strani, možda i najveći favorit kvalifikacija, višestruki učesnik Lige šampiona. Sadašnji sastav čine igrači između 18 i 24 godine, iz nekoliko država, uz dva super iskusna igrača, doskorašnjeg kapitena Šapca Gojka Pijetlovića i njegovog 36-godišnjeg „ispisnika“ Georgieskua.
-Jako kvalitetan i organizovan klub. Sparingovali smo sa njima prethodne sezone i to su bile tesne utakmice, očekujem da i sada bude tako. Možemo ih nazvati jednim od favorita, imaju i našeg doskorašnjeg kapitena, osvajača svega što se može osvojiti, no ne strahujemo od bilo koga, te ni od njih – zaključio je Vasović.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa