19. septembar 2019.19. sep 2019.
UVEK NA OPREZU OD VELIKANA
VATERPOLO: REGIONALNA A1 LIGA

UVEK NA OPREZU OD VELIKANA

Primorac prvi rival u novoj sezonu Regionalne lige. Gosti mlad tim, sa nekoliko iskusnih igrača. Finansijski stabilizovani, rezultatski rasterećeni dolaze u Šabac
Niko iz vitrina kotorskog PRIMORCA ne može ukloniti pehar šampiona Evrope (kapicu ovog kluba, te 2009. godine nosio je i kapiten Šapca danas Nikola Marković) no za deceniju koja je usledila posle titule u Rijeci, ovaj velikan je padao sve niže. Uspeli su da se domognu finala LŠ i narednog leta, a potom su, korak po korak, gubili nosioce igre, primat u Crnoj Gori, Evropa je sve kraće trajala, dospeli su i do nižeg ranga na nivou regiona, čak bili i na ivici nestanka (bankrota). Navijači nisu više pravili spektakularnu atmosferu. Ipak, uvek su nalazili način da „zakrpe“ rupe i krenu dalje. Uspeli su da osvoje A2 titulu, vrate se u elitu regiona, igraju Evropu, izgledalo je da staju na noge. Ipak, ovog leta ponovo su usledili problemi, odlasci, no pre desetak dana, dogodio se najbolji rasplet za klub. Opština Kotor je preuzela brigu o „primorcima“, plan vraćanja dugova je napravljen i oni rasterećeni ulaze u sezonu.
Povoljno za crnogorskog prestavnika je to što su očekivanja javnosti minimalna, a višegodišnji trener Vico i igrači su trenirali van „gužve“, te im je dogovor kluba i opštine dodatni impuls dobre atmosfere. Iako rukovodstvo najavljuje grčevitu borbu za opstanak, u timu ima nekoliko odličnih igrača. Na golu će biti jedan od najboljih golaman A1 lige prethodne sezone Aleksandro Kralj (branio za C. Zvezdu), u klub se vratio Uglješa Vukasović, nekadašnji reprezentativac sa iskustvom nastupa u Italiji, ostali su u Kotori i talenti za koje se interesuje mnogo velikih klubova Marko Gopčević, jedna od najboljih strelaca kluba u prethodnoj sezoni i robusni centar Miroslav Perković, velika želja Šapčana, takođe reprezentativac Crne Gore. Ostatak tima jesu mlađi igrači, ali bez opterećenja, uz pomenuto iskustvo, velika je opasnost proglasiti ih autsajderima. Realno je da novi uspon kluba počne od ovog leta.
ŠABAC ima duge i teške pripreme, no već sada i veliki broj utakmica. Čak osam zvaničnih mečeva protiv jakih klubova (nekoliko šampiona) iz sedam država, sparingovanje sa najjačim evropskim ekipama (Jug, Solnok, Mladost), moraju biti veliki „vetar u jedrima“ vrlo mladog tima. Trener Andrić je pokušao da kombinuje, preraspodeljuje teret i protiv Kotorana bi trebalo da bude čitav tim na rapsolaganju. Matković i Radulović polako pronalaze formu koja ih je preporučila, uklopljeni su u novu sredinu, Ramirez nagoveštava velike mogućnosti, Marković, Repanović i Velkić dugo već nose „čivijaše“.
U prethodna dva zvanična meča u Šapcu, domaćin je oba puta slavio, u A2, odnosno A1 ligi, 10:7, 12:10, te niko nema ništa protiv da se neki od ovih rezultata ponove i sada.
D. B.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa