31. oktobar 2019.31. okt 2019.
Posebne nagrade za izuzetne rezultate
Prijem za šabačke tekvondiste, Krajišnika i Belanovića

Posebne nagrade za izuzetne rezultate

Dve bronze upotpunile kolekciju šabačkog tekvondoa. Put do medalja otežan povredama i umorom. Rad i posvećenost uvek se ispate. Predlog posebnih nagrada Gradskom veću
Šabački tekvondo već dugo beleži značajne rezultate na međunarodnoj sceni. Grad je imao i olimpijce u ovom sportu, odlikaše na najjačim turnirima u svim kategorijama, a ove godine kolekciji uspeha pridružene su i dve bronzane kadetske medalje sa Evropskom prvenstva. Žarko Krajišnik, inače vicešampion sveta i Uroš Belanović, osvojili su nedavno bronze na Evropskom prvnestvu u Španiji, a tim povodom ugostio ih je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović. Uz njih, u Gradskoj kući gosti gradonačelnika bili su i njihov klupski i reprezentativni trener Miloš Lazić, odnosno trener i predsednik matičnog kluba, Tekvondo kluba „Šabac“ Jovan Dedić.
Uroš Belanović je bronzu osvojio iako je doživeo prelom ruke već u prvom meču, te je dva duela pobedio, praktično boreći se jednom rukom, o čemu smo i pisali.
-Pokušao sam da ignorišem bol, nije bilo lako, postajao je sve jači kako su mečevi odmicali. Baš se pojačao u polufinalu i žalim zbog toga, jer mislim da sam mogao i do finala – istakao je Belanović.
Žarko Krajišnik je leto počeo srebrom na Svetskom prvenstvu u Uzbekistanu, a onda u Španiji ponovo došao do pobedničkog postolja.
-U drugom kolu sam imao najviše problema sa rivalom, bio sam strpljiv i iskoristio priliku u završnici da pobedim. Suviše je raspored bio zgusnut i suviše umoran sam dočekao polufinale. Zadovoljan sam bronzom, a mislim da sam mogao i do finala, uz malo sreće i manje umora – dodao je Žarko.
Ponosan na njih je i trener koji ih je pratio i u dalekom Taškentu, a potom i u Španiji. Dva šabačka borca osvojila su dve medalje, a preostala 22 takmičara iz Srbije ukupno jednu.
-Čitav turnir je stao u jedan dan, to su propozicije, ali su njih susreli različiti problemi. Uroš se povredio i junački izborio. Žarko je imao motivisane rivale, a onda u polufinalima su obojica imali pauzu od bukvalno deset minuta. Ponosan sam na njih i malo žalim za polufinalima, jer da je bilo malo više prostora, mogli su do kraja – rekao je trener Miloš Lazić.
Uspeh, trud, rad, posevećenost se uvek isplate, a još jedan primer su sjajni mladi tekvondisti, smatra gradonačenik Nebojša Zelenović i nagoveštava predlog koji će uputiti Gradskom veću.
-Mi smo grad sjajnih mladih ljudi, šampiona u nauci, umetnosti, sportu. Grad podržava najbolje, to će raditi i dalje, a ja ću predložiti da se usvoji pravilnik za posebne nagrade, jer sam uveren da izueztni rezultati moraju izuzetno da se nagrade. Takmičari treba da budu vredni, posvećeni, istrajni, dok grad mora da pokaže da to ceni i na ovaj način – smatra gradonačelnik Šapca.

D. B.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa