21. novembar 2019.21. nov 2019.
Zdravlje i bezbednost dece u prioritetu
MINISTARKA BEZ PORTFELjA, PROFESOR DOKTOR SLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ U BOGATIĆU

Zdravlje i bezbednost dece u prioritetu

Briga za bolje uslove odrastanja ostaje trajan zadatak, a rezultati na tom planu ostvareni protekle dve godine zajedničkim ulaganjem opštine Bogatić i Vlade Srbije u ovoj lokalnoj samoupravi su za svaku pohvalu, istakla Dejanovićeva prilikom obilaska novih prostorija predškolske ustanove "Slava Ković"
U okviru realizacije Programa podrške sprovođenju mera populacione politike Srbije, ministarka bez portfelja, zadužena za demografiju i populacionu politiku u Vladi Srbije, prof. dr Slavica Đukić Dejanović, posetila je prošlog utorka Bogatić.
Prvo je priređen prijem za gošću i njenih saradnika, kod predsednika ove lokalne samouprave Nenada Beserovca. Potom su zajedno sa saradnicima razgledali dograđene prostorije predškolske ustanove “Slava Ković” u Bogatiću za koje su Vlada Srbije i opština Bogatić u 2018. godini zajednički uložili više od 17 miliona dinara. Pored dogradnje 250 metara kvadratnih novog korisnog prostora, izvršena je nabavka nameštaja i uvođenje novih aktivnosti u rad ove Predškolske ustanove.
- Briga za stvaranje boljih uslova života, rada i bezbednosti najmlađih ostaju naš trajan zadatak. Protekli, realizovani projekti u ovoj lokalnoj samoupravi su više nego značajni. Na tome nećemo stati, budući da kvalitetniji uslovi života, rada i zdravlja dece u mnogome opredeljuju budućnost zajednice, istakla je između ostalog Dejanovićeva. Potvrđujući njene reči predsednik opštine Bogatić Nenad Beserovac zahvalio se Vladi i Ministarstvu na saradnji koja je dala izuzetno dobre rezultate, zahvaljujući i kvalitetno ponuđenim programima ove lokalne samouprave na konkursu i najavio nove u narednoj godini.
Zajedno su posetili Dom zdravlja u Bogatiću gde su za potrebe patronažne službe ove zdravstvene institucije nabavljena tri vozila i ultrazvučni aparat. Sproveden je niz edukativnih radionica iz oblasti populacione politike, kao što su: Program reproduktivno zdravlje i mladi, Program zdrav rast i razvoj, Romska populacija o imunizaciji...
Na kraju posete Opštini Bogatić prof. dr Slavica Đukić Dejanović podržala je akciju Saveta za kordinaciju bezbednosti saobraćaja opštine Bogatić i Agencije za bezbednost saobraćaja Srbije u cilju sprovođenja Plana i programa za unapređenje bezbednosti saobraćaja na putevima ove lokalne samouprave. Akcenat je stavljen na zaštitu dece u saobraćaju. Ovom prilikom podeljeno je besplatno 140 auto sedišta za decu, uzrasta od jedne do sedam godina.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa