5. decembar 2019.5. dec 2019.
NEBOJŠA ZELENOVIĆ GOVORIO NA SEDNICI GLAVNOG ODBORA DEMOKRATA

Nema jake Srbije bez Demokratske stranke

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović govorio je na sednici Glavnog odbora Demokratske stranke.
On je tom prilikom rekao da je Demokratska stranka odlučila da bude normalna stranka za koju će svaki građanin biti siguran da je to stranka koja će promeniti Srbiju.
- Nema jake Srbije bez jake Demokratske stranke koja će odgovoriti na ključna pitanja - da je Srbiji mesto na zapadu, da ima strategiju za integracije u EU, da se ne može bežati od rešenja pitanja Kosova i da se izborimo da svako u Srbiji pošteno i normalno glasa - dodao je on.
Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da konačni čin ujedinjenja SDS i Zajedno za Srbiju u Ujedinjenu DDS očekuje "posle Nove godine".
Sednicu Glavnog odbora napustilo je dvedeset članova, jer su bili nezadovoljni što Branislavu Lečiću nije omogućeno da se javi za reč. Među demokratama koje su napustili sednicu, pored Lečića, bili su i Aleksandra Jerkov i Tomica Milosavljčjević.
Izvršni odbor DS doneo je odluku da se raspusti beogradski odbor DS, zbog neaktivnosti, kao i Demokratske omladine zbog ne pridržavanja demokratskih procedura prilikom izbora za DO. Nezadovoljni ovom odlukom, članovi Demokratske omladine su noć proveli u prostorijama stranke i posle razgovora sa predsednikom DS Zoranom Lutovcem su se razišli.

N. K.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa