19. decembar 2019.19. dec 2019.
Spoj mladosti i iskustva
GODIŠNjI KONCERT FOLKLORNOG ANSAMBLA ĐIDO U BOGATIĆU

Spoj mladosti i iskustva

Kao i obično na kraju ove kalendarske godine Folklorni ansambl “Đido” iz Bogatića, pred velikim brojem ljubitelja izvorne igre i pesme u sali Doma kulture, ove varošice priredio je godišnji koncert, pod nazivom “Ej noge lake, ala prave cake...”
Više članova (mladih, malo starijih, članovi prvog sastava i veterani) ovog proslavljenog ansambla koji radi u okviru Kulturno-obrazovnog centra Bogatić i osvojio je brojne nagrade u svetu i kod nas, afirmišući tako i kraj, odakle dolaze izveli su: Vlaške obredne igre (Dubočke kraljice), Starobosansko nijemo kolo iz Glamoča, Igre iz okoline Leskovca, Čobansko nadigravanje “Trojno”, Bunjevačke igre, Splet dečjih igara, Banatske motive, Igre i pesme iz Crnorečja, Igre iz okoline Beograda, Igre iz Mačve i Vesele Šopske igre. Nastupili su vokalni solisti: Stevo Savić, Mina Đukić, Ana Ković i izvorna pevačka grupa “Đido”. Narodni orkestar ansambla svirao je “Arapsko Kokonješte”.
“Đido” je već po tradiciji nagradio svoje najvernije članove za pet, deset, petnaest i dvadeset godina vernosti kolektivu.
Lj.Đ.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa