20. februar 2020.20. feb 2020.
BORBA ZA DVA TROFEJA
NEMANjA GOJKOVIĆ, KAPITEN METALOPLASTIKE

BORBA ZA DVA TROFEJA

Učešće u SEHA ligi veliko iskustvo. Protiv Vojvodine pokazali da možemo biti ravnopravni. Realna je borba za oba trofeja, prvo Kup u fokusu, a potom plej of
Raspored dosadašnjeg dela sezone bio je vrlo neuobičajen, znatno drugačiji od dosadašnjeg za rukometaše „Metaloplastike“. Kao učesnik SEHA lige, sačinjene mahom od ekipa koje vode borbu i na nivou evro kupova, većinu od 12 mečeva Šapčani su odigrali u nestandardnim terminima. Iako je to sve uticalo na raspored rada i odmora, Šapčani su se dobro snašli.
-Nismo navikli na ovaj sistem takmičenja, smenjivali su se mečevi u malom vremenskom razmaku i veće pauze, trebalo je i na to da se prilagodimo, ali mislim da rezultati pokazuju da smo uspeli u tome. Na domaćoj sceni se vraćamo ritmu koji svi poznajemo i verujem u još veće uspehe – započinje razgovor za „Glas Podrinja“ kapiten „Metaloplastike“ NEMANjA GOJKOVIĆ.
Podvlačenje crte ispod nastupa u SEHA ligi daje, čini se, pozitivan bilans i optimizam pred završnicu sezone.
-Verujem da smo ostvarili rezultate i igre iznad očekivanja, posebno na domaćem terenu. Iako je činjenica da su neki rivali u Šabac došli sa kombinovanim sastavima, to su i dalje ekipe duge tradicije, sjajnih škola rukometa i nadasve velikog broja kvalitetnih igrača, te i kombinovan sastav je izuzetno jak. Žalimo za dve utakmice, prve protiv Zagreba kada smo izgubili samo zbog prevelikog respekta u Šapcu i one u Moskvi, kada smo našim greškama prokockali prednost, a pobeda je bila blizu. Da smo uspeli, možda bi sada bili i među osam, a svakako bili i bolje plasirani u grupi.
Četvrtfinale ostaje nedostižno ove sezone, ali je i ono bilo blizu, sudeći prema igri i rezultatu u dvomeču sa Vojvodinom.
-Mogli smo i mi proći dalje i apsolutno bi bilo zasluženo, kao što je i Vojvodina zasluženo uspela. Iskusniji su tim i to je presudilo. Posebno prvi meč u Šapcu smo igrali dobro, prvo poluvreme perfektno, drugi meč u prvom delu jako dobar, nije loš nastup ni u nastavku, samo neke, moram reći, glupe greške, su nas koštale. Malo koncentracije i sreće je nedostajalo. Nadam se da će se vratiti na domaćoj sceni.
Šta je najvažnije za mladi tim „plavih“po završetku SEHA izazova, šta je donela ova liga u odnosu na domaću?
-Iskustvo, dragoceno iskustvo za mladi tim. Pobede koje smo ostvarili su pokazatelj za sve koliko možemo. Saigrači su izvanredni, talentovani momci, koji su i protiv velikih demonstrirali snagu, kada pobede strah. Upravo ono što se ne može lako kvantifikovati je najvažnije za mlade igrače.
Pred klubom su izazovi na domaćoj sceni i očekivanja od najvijača koja su, nepodeljeno, najviša.
-Mislim da imamo kvalitet da budemo ravnopravni u borbi za oba domaća trofeja. Nisam mnogo pratio domaću ligu, ali mislim da će i ove godine biti borba između Vojvodine i nas. Jesu blagi favoriti, ipak su u nizu od sedam titula, sastav je iskusan, no pokazali smo da kvalitetom ne zaostajemo. Prva obaveza je da početkom marta obezbedimo plasman na finalni turnir Kupa, onda da tamo budemo pravi, a plej of je još daleko, ali svakako da i tu imamo najviše ambicije.
Mučile su i povrede Metaloplastiku tokom jeseni i zime, što se osetilo u tom periodu. Na spisku povređenih jedan vremenski period bio si i ti.
-Imao sam problema sa kolenom, nije to bila teška povreda kao onda kada sam morao na operaciju, ali nekoliko mečeva nisam bio na raspolaganju. U Novom Sadu sam doživeo lom prsta i oporvak je u toku, nadam se da ću biti stopostotno spreman za završnicu Kupa. Plej of sigurno – ističe kapiten bivšeg dvostrukog šampiona Evrope i aktuelnog vicešampiona Srbije.

Kup obeležje marta
Posle nekoliko dana pauze, u završnici februara „plastičare“ očekuje pripremni turnir u Vrbasu gde nastupaju još: Vojvodina, Jugović i domaćin, kao i dalji rad pred mart posvećen kup takmičenju. Prema aktuelnom kalendaru, 2. marta sledi četvrtfinale Kupa, a pobednici će nastupiti na finalnom turniru 28. i 29. dana istog meseca.

D. Blagojević

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa