5. mart 2020.5. mar 2020.
Udruženje mladih „UM Šabac“uz pomoć grada i Kancelarije
za mlade organizuje akciju čišćenja divlje deponije u Šapcu

Čist grad za čist um!

Nesavesni građani već godinama odlažu otpad na za to nepredviđena mesta. Prostor kod stare štamparije iza Lidl-a godinama je prostor na kome se pojavljuje otpad. Javno-komunalno preduzeće „Stari grad“ više puta je čistilo ovu lokaciju, ali posle izvesnog vremena smeće se pojavilo ponovo.
-Mislimo da mladi moraju da se aktiviraju, ako postoji komunalno preduzeće koje sakuplja otpad, to ne treba da znači da mi taj otpad možemo da odlažemo bilo gde. Godinama viđamo površine koje su zaprljane smećem, odlučili smo da krenemo u akciju i da više ne čekamo da neko drugi reši naš problem. Ovo nije pitanje da li ćemo očistiti neku lokaciju, ovo je pitanje kakav grad želimo za sebe i koliko smo svesni ekoloških problema. Želimo da skrenemo pažnju, da kad neko sledeći put bude bacio đubre na za to nepredviđena mesta, da se postidi – naveli su iz udruženja mladih „UM Šabac“.
Prva akcija čišćenja zakazana je za subotu 7. marta u 11 časova, svi koji žele da učestvuju mogu se prijaviti putem instagrama na um_sabac i grad.sabac kao i fejsbuk stranica UM Šabac i Grad Šabac.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa