Info

5. mart 2020.5. mar 2020.
Na životnom zadatku
ZELENA STRANKA SAMOSTALNO NA LOKALNE IZBORE

Na životnom zadatku

Zelena stranka će na lokalne izbore u Šapcu izaći samostalno. Odluka je doneta na sastanku Gradskog odbora prošle subote, kom su prisustvovali predsednik stranke mr Goran Čobradi i zamenica predsednika Branislava Jeftić.
Predstavljeni su ciljevi koje će realizovati ukoliko budu deo buduće lokalne vlasti. Između ostalog zalagaće se za to da građani Šapca dišu čist vazduh, tako što će sve firme morati da ugrade adekvatne filtere i ispoštuju norme ispuštanja štetnih gasova. Zalagaće se za postavljanje merne stanice na teritoriji grada, koje će meriti sve relevantne čestice koje utiču na zagađenje vazduha i da ti podaci budu svakodnevno dostupni građanima. Takođe, tražiće zabranu ulaska u grad bilo koje firme sa “prljavom” tehnologijom.
Zelena stranka će insistirati na sistematskom pošumljavanju grada sa planom za narednih osam godina. Boriće se za uspostavljanje on-lajn katastra zelenila, za rekultivaciju bivše deponije “Dudara”, kao i za uvođenje ekološke kulture u sve segmente života.
Pored ovih ekoloških ciljeva Zelena stranka će štititi i prava društveno osetljivih grupa, posebno dece sa posebnim potrebama i njihovih roditelja i osoba sa invaliditetom i boriti se za poštovanje ljudskih prava.
-Naš zadatak nije politički, već životni, da građani Šapca žive u zdravoj životnoj sredini. Pozivamo birače da svojim zelenim srcem glasaju za Zelenu stranku, glasaju za svoju budućnosti i budućnost svojih potomaka, rekla je predsednica GO Zelene stranke Šabac Mirjana Bingulac.
Članice Zelene stranke pozivaju Šapčanke 8. marta na druženje u svojim prostorijama u Gospodar Jevremovoj 2, na četvrtom spratu. To će biti prilika da razmene mišljenja, iznesu svoje predloge i sugestije radi poboljšanja uloge žena u društvu.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa